Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O comună din România are propriul serviciu de alertare. Cum sunt avertizați oamenii în caz de inundații sau alte urgențe: "Te poate salva"

După inundaţiile din Moldova sau a cutremurului din Buzău, o comună prahoveană beneficiază de propriul serviciu de alertare. După ce îşi dau acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, localnicii din Măgurele vor primi un SMS informativ în caz de situaţii de urgenţă sau pentru anunţarea unor lucrări de infrastructură, ori pentru consultări publice.

de Cristi Georgescu

la 18.09.2024 , 08:01

Serviciul SIP-SMS a devenit RO-Alert-ul comunei prahovene Măgurele.

RO-alert local, în comuna Măgurele

Un sistem prin intermediul căruia primăria poate emite informări în diverse situaţii.

Vezi și

Vasilică Diaconu, primar Măgurele: Lucrări pe care le avem în derulare, probleme - de exemplu cu avaria la apă pe o stradă sau lucrări pe care le derulăm, dar, desigur, cele mai importante sunt informările de la prefectură, de la ISU, de la DSV cu diverse informări, alertă.

Pe acelaşi subiect

Iuliana Ghiţă, consilier primar: Este o aplicaţie securizată, este cu circuit închis, deci nu poate intra oricine pe această aplicaţie. Este o facilitate modernă, pe care noi am adoptat-o tocmai pentru a ajunge la câţi mai mulţi oameni.

Acelaşi program va fi utilizat de autorităţile locale şi pentru a face consultări publice în comună, pentru diferite investiţii.

Iuliana Ghiţă, consilier primar: Noi putem să spunem: noi avem un proiect, o idee de proiect. Vă dau un exemplu: un bazin de înot. Putem să facem acest poll prin acest SMS în care el alege varianta pe care o doreşte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar pentru a primi un astfel de SMS, locuitorii comunei mai au de făcut un pas.

Vasilică Diaconu, primar Măgurele: Să semneze de comun acord un formular şi să ne pună la dispoziţie numărul de telefon să putem să-l introducem în baza de date şi ulterior noi să transmitem informaţiile către dumnealor.

Localnică: E o idee bună, pentru că te poate salva. Câteva minute în plus pot salva o viaţă, depinde unde au fost cutremure sau inundaţii sau ceva, vine SMS-ul, ai timp să te descurci.

Formularul poate fi completat şi online, pe platforma instituţiei.

Cristi Georgescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » O comună din România are propriul serviciu de alertare. Cum sunt avertizați oamenii în caz de inundații sau alte urgențe: "Te poate salva"