Antena Meniu Search
x

Video O conductă de 1,2 km va aduce nisip în Eforie. Pentru lărgirea plajelor va fi nevoie de 4 milioane de metri cubi de nisip

Încet dar sigur, lucrările de înnisipare a plajei de la Eforie înaintează. Însă abia de anul viitor turiştii vor putea să se bronzeze pe porţiunile lărgite de plajă. Până atunci, o conductă mai lungă de un kilometru, cu ajutorul căreia se va extrage nisipul din largul mării, trebuie să fie asamblată. Operaţiunea nu poate fi făcută în Eforie, aşa că enorma conductă va fi asamblată în Mamaia şi tractată apoi pe mare.

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 08:08

O conductă de 1,2 km va aduce nisip în Eforie. Pentru lărgirea plajelor va fi nevoie de 4 milioane de metri cubi de nisip

Bucăţile conductei prin care va fi adus nisipul din largul mării pe plajele din Eforie stau, deocamdată, aliniate pe plaja din Mamaia. "Ea va fi montată pe aceasta plajă, va fi plutită până în zona Eforie, unde va fi aşezată în pregătire pentru ca în toamna acestui an să înceapă şi acolo lucrările de înnisipare", a declarat Nicușor Buzgaru, director adjunct ABADL.

Cele 100 de bucăţi, fiecare de 12 metri lungime, nu pot fi îmbinate direct la Eforie, pentru că zona este fragmentată de diguri. După ce piesele vor fi asamblate la Mamaia, conducta de 1.200 de metri va fi umplută cu aer, pentru a putea pluti pe apă. Aşa va fi tractată până la Eforie. "La sfârşitul lunii martie ele vor dispărea astfel încât în sezonul estival turiştii să nu găsească pe plajă o conductă. Şi la toamnă, imediat ce se finalizează sezonul să dăm drumul şi la nisipare", a declarat Nicușor Buzgaru, director adjunct ABADL.

Oamenii locului se bucură de lărgirea plajelor

Lucrările ar trebui să fie gata spre sfârşitul anului viitor. Plajele de la Eforie Nord și Sud vor fi lărgite cu 100 de metri. Până atunci se lucrează la etapa de îndiguire. "Trei din cele 7 diguri sunt finalizate. Se lucrează la celelate patru, 2 sunt înspre finalizare şi 2 in proces de construire", a declarat Marius Stamat, director lucrări îndiguire.

Oamenii locului se bucură de lărgirea plajelor, însă spun că şi condiţiile oferite de hotelieri ar trebui îmbunătăţite. Pentru lărgirea plajelor din Eforie va fi nevoie de 4 milioane de metri cubi de nisip. Suprafaţa de extindere va fi de 50 de hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » O conductă de 1,2 km va aduce nisip în Eforie. Pentru lărgirea plajelor va fi nevoie de 4 milioane de metri cubi de nisip