Galerie foto O dubă a luat foc în mers, pe autostrada A1. Șoferul a văzut fum ieșind de la motor și a oprit pe banda de urgență
O autoutilitară a luat foc în această după-amiază, pe autostrada A1, kilometrul 37, pe sensul de mers spre Pitești. Șoferul a văzut fum ieșind de la motor și a oprit imediat pe banda de urgență.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal cu două autospeciale de stingere. "Echipajele de pompieri au constatat faptul că autoutilitara ardea generalizat și au acționat pentru stingerea incendiului. Din fericire nu au fost persoane rănite. Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit", au transmis militarii ISU.
7 maşini iau foc în trafic în fiecare zi, în România
Statisticile sunt cât se poate de îngrijorătoare: 7 maşini iau foc în trafic în fiecare zi în România.
Pompierii au făcut această medie, după ce, doar luna trecută au intervenit la sute de astfel de incendii auto. Cert este că cifrele au crescut odată cu temperaturile. Iar cele mai multe maşini încep să ardă pe autostrăzi sau la drum lung.
Numai în luna iunie vorbim de peste 200 de maşini care au fost cuprinse de flăcări din senin, în timp ce se aflau pe autorstăzi, pe drumurile naţionale. Câteva elemente pe care trebuie să le avem în vedere sunt câteva piese care ştim că se încing tot mai des, mai ales că sunt zile caniculare. În primul rând, trebuie să fim atenţi la instalaţia electrică, asta pentru că orice scurtcircuit ar putea produce un incendiu auto. Instalaţia de combustibil pentru că şi aici am putea avea o problemă, asta în cazul în care există scurgeri de orice fel. Şi în cele din urmă ajungem la instalaţia de climatizare, pentru că este vară şi cel mai probabil folosim aerul condiţionat, poate chiar pe treapta suplimentară, motiv pentru care trebuie să avem grijă la acest element pentru că se încing foarte tare.
Sunt însă şi alte lucruri pe care trebuie să le avem în vedere:
✔ verificaţi instalaţia electrică;
✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;
✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰