REVOLTĂTOR, în cazul celor 5 tineri morţi în accidentul din Bistriţa. O barieră, pentru care NU s-au găsit bani, i-ar fi putut salva!
O familie se pregăteşte să-şi îngroape 5 copii, iar comunitatea din care făceau parte cere măsuri din partea autorităţilor. Confruntaţi cu furia oamenilor, cei responsabili pasează problema de la unul la altul. Dincolo de haosul administrativ rămâne realitatea dură a unei Românii în care copiii mor pentru că instalarea unei banale bariere pare o provocare de netrecut. Tragedia de ieri, de la Viişoara, în care patru fraţi şi vărul lor au murit după ce maşina lor a fost lovită de un tren şi târâtă 300 de metri, nu a fost prima petrecută acolo. Şi nici nu va fi ultima dacă nu se iau măsuri, spun oamenii, sătui să-şi îngroape fii şi fiicele din cauza indeciziei autoritatilor. Un trecător a filmat scena dramei imediat după accident, imaginile fiind cu un puternic impact emoţional.
O familie se pregăteşte să-şi îngroape 5 copii, iar comunitatea din care făceau parte cere măsuri din partea autorităţilor. Confruntaţi cu furia oamenilor, cei responsabili pasează problema de la unul la altul. Dincolo de haosul administrativ rămâne realitatea dură a unei Românii în care copiii mor pentru că instalarea unei banale bariere pare o provocare de netrecut. Tragedia de joi, de la Viişoara, în care patru fraţi şi vărul lor au murit după ce maşina lor a fost lovită de un tren şi târâtă 300 de metri, nu a fost prima petrecută acolo. Şi nici nu va fi ultima dacă nu se iau măsuri, spun oamenii, sătui să-şi îngroape fii şi fiicele din cauza indeciziei autoritatilor. Un trecător a filmat scena dramei imediat după accident, imaginile fiind cu un puternic impact emoţional.
Darius. Lavnia. Daria. Rafael. Cosmina. Cinci copii care nu vor mai ajunge niciodată acasă. Cinci copii pentru care viaţa s-a sfârşit înainte de a începe cu adevărat. Darius distribuise cu doar câteva ore înainte să moară un mesaj pe Facebook, care pare acum premonitor.
O poveste despre cât de atent să fii la volan, după sfaturile mamei. Doar că, de data asta nu şofa el. Ci sora lui. Iar hotarul dintre viaţă şi moarte a fost pentru ei o trecere de cale ferată, fără barieră.
În decembrie 2015, alţi patru tineri au murit. Acum, din lacrimile oamenilor sătui să-şi plângă morţii s-a născut revolta.
- MESAJE SFÂŞIETOARE pentru Darius, Lavinia, Daria, Cosmina şi Rafael, tinerii MORŢI în cumplitul accident de tren...
- MOBILIZARE IMPRESIONANTĂ pentru familiile celor cinci tineri MORŢI la Bistriţa. PATRU FRAŢI şi vărul lor au...
- DRAMATIC. Cu câteva ore înainte de accident, Darius, unul dintre fraţii spulberaţi de tren la Bistriţa, a...
Trecerea de cale ferată de la Viişoara este una dintre cele 3.500 astfel de treceri din România. Semnalizată doar cu un semn STOP şi o cruce a sfântului Andrei, pe care nu le-ar fi văzut proaspăta şoferiţă de 19 ani. Soluţia folosită în toată lumea civilizată, instalarea unor semnale acustice şi luminoase şi a unei bariere, NU pare că are cine să o aplice. În timp ce părinţii îşi îngroapă copiii, autorităţile pasează problema de la una la cealaltă. Mereu cu acelaşi răspuns. Nu sunt bani.
La o zi după accident, la primăria din Bistriţa nu a fost nimeni care să răspundă întrebărilor. Edilul s-a mulţumit să emită un comunicat de presă în care anunţa că va ajuta familia cu bani pentru înmormântare. Asta în timp ce o întreagă comunitate fierbe şi cere măsuri care să protejeze vieţile oamenilor.
"Noi facem demersuri aici de doi ani de zile să se facă o barieră. Bani de o barieră nu sunt, dar să facă spectacole, să facă Zilele Bistriţei, veveriţe, treburi, şmecherii... Niciodată nu au putut să investească, să asfalteze aici!", se revoltă acum oamenii.
Prietenii tinerilor morţi în tragedie s-au mobilizat şi au strâns şi ei bani pentru a ajuta familia celor cinci.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰