Antena Meniu Search
x

O fată de 14 ani din Buzău a fost răpită de pe stradă de familia unui tânăr care făcuse o obsesie pentru ea

O fată de 14 ani a fost răpită de pe o stradă din municipiul Buzău și băgată cu forța într-o mașină de mai multe persoane care aveau de gând să o căsătorească cu un tânăr de 19 ani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.08.2021, 18:18

Luptatori SIAS din cadrul Poliției Române
O fată de 14 ani din Buzău a fost răpită de pe stradă de familia unui tânăr care făcuse o obsesie pentru ea - Facebook/Politia Romana

Poliţiştii buzoieni spun că sesizarea a venit duminică și anunța că o fată din municipiul Buzău, în vârstă de 14 ani, a fost luată cu un autoturism împotriva voinţei sale. Imediat după primirea sesizării au fost alertate toate efectivele de investigaţii criminale, de ordine publică, de la Poliţia municipiului Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

"Sub coordonarea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au fost demarate de îndată toate măsurile specifice pentru depistarea în condiţii de siguranţă a minorei. S-a realizat securizarea cu filtre rutiere a căilor de acces din zona Râmnicu Sărat, precum şi a principalelor artere de comunicare cu municipiul Buzău. De asemenea, au fost verificate toate unităţile de cazare pe zona vizată de căutări", transmite IPJ Buzău.

Fata de 14 ani a fost răpită în timp ce mergea spre un magazin 

Din cercetări a reieşit că, în timp ce fata mergea spre un magazin din apropierea locuinţei, ar fi fost băgată cu forţa într-un autoturism în care se aflau trei persoane, şoferul deplasându-se ulterior într-o direcţie necunoscută.

Pe acelaşi subiect

În urma verificărilor şi activităţilor specifice, fata a fost găsită, iar persoanele implicate au fost prinse în municipiul Buzău, fiind duse la Poliţie pentru audieri.

Răpitorii fetei au ascuns-o în Râmnicu Sărat

Conform anchetatorilor, aceştia ar fi luat-o pe fată de pe stradă după ce ar fi observat-o în urmă cu circa două săptămâni, la un eveniment privat, şi ar fi decis să o căsătorească cu un tânăr de 19 ani. Copila ar fi fost luată cu forţa de pe stradă, iar suspecţii ar fi încercat să o ascundă undeva în zona Râmnicu Sărat.

Ei şi-ar fi dat seama de gravitatea faptei şi ar fi decis să revină în Buzău unde au fost prinşi de poliţişti, scrie news.ro.

Șase persoane au fost reținute în acest caz

Cei cercetaţi sunt tânărul de 19 ani, părinţii acestuia, dar şi alte rude. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Fata nu prezenta leziuni vizibile, fiind preluată de un echipaj medical în vederea evaluării de specialitate.

"Faţă de 6 persoane, 4 bărbaţi şi două femei, buzoieni cu vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani, poliţiştii au dispus, pe bază de ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Persoanele reţinute urmează a fi prezentate parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive", precizează IPJ Buzău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » O fată de 14 ani din Buzău a fost răpită de pe stradă de familia unui tânăr care făcuse o obsesie pentru ea