Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anchetă la Argeş, în cazul tinerei împuşcate de poliţisti în trafic. Şefii agenţilor spun că s-a respectat procedura

O urmărire în trafic s-a încheiat cu focuri de armă şi un om rănit. O femeie, împuşcată de poliţiştii dintr-o localitate din Argeş, din greseala. Agenţii încercau să-l oprească pe şoferul maşinii în care femeia era pasager. N-au reuşit cu focurile de avertisment şi au îndreptat arma spre autoturism.

de Redactia Observator

la 11.07.2018 , 20:34

O urmărire în trafic s-a încheiat cu focuri de armă şi un om rănit. O femeie, împuşcată de poliţiştii dintr-o localitate din Argeş, din greseala. Agenţii încercau să-l oprească pe şoferul maşinii în care femeia era pasager. N-au reuşit cu focurile de avertisment şi au îndreptat arma spre autoturism. Gloanţele au lovit bara, dar unul din ele a străpuns caroseria. E anchetă acum - şefii agenţilor vor să afle dacă aceştia au respectat procedurile.

Bărbatul şi poliţistul care a tras au mai avut de a face unul cu celălalt. Acum 12 ani, agentul l-a prins conducând fără permis în timp ce venea de la... furat. I-a făcut dosar penal, dar individul a fugit din ţară. Drumurile lor s-au intersectat din nou. În localitatea Bîrla, echipajul din care făcea parte şi poliţistul i-a făcut semn să oprească. Dar, şoferul a fugit.

MĂDĂLIN ZAMFIR, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş:

Vezi și

Existau indicii că ar fi condus autoturismul sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceştia au executat mai multe focuri de armă dintre care primele au fost executate în plan vertical ca focuri de avertisment. 

Pe acelaşi subiect

Echipajul a reuşit să-l oprească după o urmărire de 13 kilometri şi şase focuri de armă- două în aer şi patru înspre maşină. Unul dintre ele a trecut prin portbagaj şi a ajuns în autoturism, rănind-o femeia de 31 de ani aflată în dreapta.

dr. VALENTINA NEACŞU, Spitalul Judeţean Argeş:

Pacienta a fost adusă prezentând o plagă transfixiantă la nivelul bazei hemitoracelui stâng şi o plagă prin împuşcare la nivelul braţ stâng, cu retenţie de corp străin.

Cu alte cuvinte, glonţul a intrat prin toracele victimei şi s-a oprit în cotul braţului stâng. 

Bărbatul a refuzat să sufle în fiolă. Ba mai mult, a încerat să-i convingă pe poliţişti că femeia a fost la volan. Dar gaură lăsată de traiectoria glonţului în scaunul din drepta l-a dat de gol.

Poliţistul care a folosit arma are calificative bune şi o experienţă de 17 ani. Susţine că a tras înspre roţile maşinii, dar, din cauza drumului denivelat, glonţul a ajuns în autoturism. Pe plan local, conducerea Poliţiei spune că a respectat procedura. Şi totuşi...

TUDOREL BUTOI, psiholog criminalist:

Nu tragi când în vehicule sunt mai multe persoane. Singura scuză a poliţistului ar fi aceea că nu a rămas pe loc şi nu a ascultat indicaţiile şi a fugit de sub interdicţia ordonată de poliţist şi că n-a ştiut că este femeia în maşină. Cum să tragi cu pistolul? Ăsta e identificat ulterior, se dă prin staţie şi se cere un baraj în comuna următoare. Au ieşit poliţiştii, l-au barat, l-au prins.

Incidentul este anchetat de Parchetul Tribunalului Argeş.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Anchetă la Argeş, în cazul tinerei împuşcate de poliţisti în trafic. Şefii agenţilor spun că s-a respectat procedura