Antena Meniu Search
x

Femeie din Mureş, împuşcată de un adolescent de 16 ani. Tatăl copilului îl apără: Se juca după ciori. Bărbatul găsise arma în gunoi, în Slovenia

Incident şocant într-o comună mureşeană. O femeie s-a trezit împuşcată, din senin, în timp ce se afla în căruţă, alături de soţul ei. Trăgătorul, un adolescent de 16 ani, care se juca cu o armă de tir sportiv, împuşcând păsări, la întâmplare. Băiatul avea arma de la tatăl său, care o deţinea ilegal.

de Redactia Observator

la 14.06.2022, 08:52

Vezi și

Incidentul s-a petrecut în comuna Filitelnic, din județul Mureș. Băiatul de 16 ani găsise arma prin casă, în urmă cu câteva zile. Fascinat, a început să tragă cu ea în păsări. 

Tatăl copilului: Pe aici, prin curte, se juca după ciori, aici în spate. După ciori, după păsări.

Inevitabilul s-a produs. O alice a trecut printr-un gard şi a lovit-o în picior pe o femeie care se afla într-o căruţă ce trecea în acel moment pe uliţă. 

Tatăl copilului: Da numai un pic a nimerit-o aici, aşa un pic, a zgâriat-o un pic, un pic de zgărietură, atăt. N-a intrat în carne, sau chestii din astea. 

Pe acelaşi subiect

Victimă: Mă uit acolo, ridic pantalonul, după aia văd că am ceva acolo, o rană. Şi acum am semnul ăla la picior. 

Arma, adusă ilegal în ţară

Părinţii adolescentului au fost plecaţi la muncă în străinătate şi s-au întors în ţară luna trecută. Acolo găsiseră şi arma, la un coş de gunoi. Au ascuns-o într-o plasă cu dulciuri şi au adus-o în ţară. 

Marin Ciorogaru, tatăl copilului: Mergeam pe acolo pe la gunoaie şi acolo am găsit-o la gunoi, într-un tomberon din ăla mic. Eu n-am ştiu că trebuie acte şi prostii din astea la ea. Era d-aia micuţă, pentru păsări. Dacă ştiam că e periculoasă nu o aduceam de acolo din Slovenia, să trec eu vama aşa cu ea. Într-o plasă cu dulciuri am băgat-o. 

Speriată după ce s-a trezit lovită în picior, femeia a sunat imediat la 112. Polițiștii ajunşi la faţa locului au găsit arma, dar și o cutie întreagă de muniție. 

Aurica Sabău - IPJ Mureş: În urma verificărilor efectuate pe raza localităţii Filiteni, poliţiştii au identificat o armă de tip sportiv, precum şi deţinătorul nelegal al acesteia, un bărbat în vârstă de 40 de ani. 

Atât adolescentul de 16 ani, cât şi tatăl său au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Cei doi s-au ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată, uz de armă, braconaj și vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Femeie din Mureş, împuşcată de un adolescent de 16 ani. Tatăl copilului îl apără: Se juca după ciori. Bărbatul găsise arma în gunoi, în Slovenia