Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O femeie din Suceava se folosește de ambulanță ca să meargă la cerșit. ”După ce ai făcut 25 de km, nu-ţi permiţi să o laşi, pentru că peste 10 minute sună din nou”

O femeie din județul Suceava se folosește de ambulanță ca să meargă în oraș la cerșit. Femeia, care locuiește într-o localitate aflată la 25 de kilometri de Spitalul Fălticeni, sună la 112 și solicită o ambulanță, spunând că se simte rău. Însă boala dispare subit de îndată ce ajunge în oraș, iar femeia fuge la cerșit.

de Ana Maria Ghiarasim

la 28.07.2021 , 16:15

Ambulanta de tip C2 O femeie din Suceava se folosește de ambulanță ca să meargă la cerșit. ”După ce ai făcut 25 de km, nu-ţi permiţi să o laşi, pentru că peste 10 minute sună din nou” - Facebook

Alexandru Lăzăreanu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, spune că salvatorii răspund apelului făcut de femeie pentru că nu au de unde să știe starea de sănătate reală a acesteia. Deşi echipajul observă la faţa locului că „bolnava” nu are problemă de sănătate, nu poate să refuze să o transporte la cea mai apropiată unitate medicală, scriu jurnaliștii de la adevarul.ro.

Când ajunge în Fălticeni, profită de momentul în care asistentul de pe ambulanţă se duce ca să lase foile cu informaţii medicale în spital şi dispare, de cele mai multe ori la cerşit în oraş.

„Spune că se simte rău. Se urcă în ambulanţă, se vede că n-are mare lucru. Vrea la spital, trebuie dusă pentru că solicită. Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla. După ce ai făcut 25 de km până la Slatina, nu-ţi permiţi să o laşi, pentru că peste 10 minute sună din nou”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Articolul continuă după reclamă

El a mai spus că, din păcate, acesta nu este un caz singular.

Pe acelaşi subiect

28 iulie 1906, data la care a apărut prima ”Salvare” din Bucureşti

Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual la 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima ”Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici. ''Societatea de Salvare din Bucureşti'', aşa cum se numea la momentul înfiinţării, îşi desfăşura activitatea sub deviza ''Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor!'', fiind sub directa îndrumare a profesorului dr. Minovici.

Primul echipaj era format din vizitiu şi sergent de oraş, care utilizau o trăsură trasă de cai, având drept sediu o clădire veche situată pe cheiul Dâmboviţei, conform site-ului https://assb.ro/.

Începând din 1907, Salvarea funcţionează regulat, România devenind, astfel, al treilea stat din Europa, după Olanda şi Austria, cu un astfel de serviciu.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » O femeie din Suceava se folosește de ambulanță ca să meargă la cerșit. ”După ce ai făcut 25 de km, nu-ţi permiţi să o laşi, pentru că peste 10 minute sună din nou”