Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 1 an şi 6 luni din Bacău a murit din cauza rujeolei, la doar un an de când fusese supusă unui transplant hepatic

Rujeola a făcut o victimă în Bacău, unde o fetiţă de 1 an şi 6 luni a murit. Micuţa nu era vaccinată ROR, întrucât fusese supusă unui transplant hepatic de la donator viu, în februarie 2023.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 14:05

- Arhivă (scop ilustrativ)

O fetiţă în vârstă de 1 an şi 6 luni a murit din cauza rujeolei, aceasta nefiind vaccinată ROR, informează un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău remis, joi, la solicitarea Agerpres.

"Pacienta, în vârstă de 1 an şi 6 luni, a fost supusă unui transplant hepatic de la donator viu, în februarie 2023. Intervenţia a fost urmată de multiple complicaţii post-operatorii şi o evoluţie dificilă fiind sub tratament cu imunosupresoare, ceea ce a făcut imposibilă administrarea vaccinului ROR", a precizat directorul executiv al DSP Bacău, doctorul Mihaela Arim.

De la începutul epidemiei de rujeolă, în judeţul Bacău au fost înregistrate 13 cazuri de îmbolnăvire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » O fetiţă de 1 an şi 6 luni din Bacău a murit din cauza rujeolei, la doar un an de când fusese supusă unui transplant hepatic