Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O fetiţă de 5 ani din Galaţi, suspectă de coronavirus, dusă de urgenţă la spital, la o zi după ce a revenit din Italia

O fetiţă de 5 ani din Galaţi, suspectă de coronavirus, a fost dusă de urgenţă la spital, la o zi după ce a revenit din Italia. Copila se întorsese vineri de la Cremona, cu părinţii, din centrul zonei în care a explodat epidemia de coronavirus în Italia.

de Cosmin Stăniloiu

la 01.03.2020 , 08:19

O fetiţă de 5 ani din Galaţi, suspectă de coronavirus, a fost dusă de urgenţă la spital, la o zi după ce a revenit din Italia. Copila se întorsese vineri de la Cremona, cu părinţii, din centrul zonei în care a explodat epidemia de coronavirus în Italia.

O fetiţă de 5 ani şi mama ei au ajuns sâmbătă seara la spitalul de boli infecţioase din Galaţi, copilul fiind suspect de coronavirus. Familia a venit din Italia cu avionul, vineri seara, iar pe aeroportul Otopeni au fost luați în evidență de autorități. În cursul zilei de sâmbătă, copilul a început să se simtă rău, motiv pentru care mama a luat legătura cu medicul de familie.

"Este vorba despre un copil de cinci ani, care a ajuns aseară (n.r. vineri) în Galați și astăzi (n.r. sâmbătă) după-amiază am fost informați de medicul de familie că prezintă febră și dureri în gât. Drept urmare, am luat legătura cu autoritățile sanitare și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și s-a decis trimiterea autospecialei și a izoletei pentru a transporta copilul la spital și pentru a recolta probe, urmând a fi transmise la București.

Articolul continuă după reclamă

Copilul a venit aseară, împreună cu părinții din Italia, au venit cu avionul, au aterizat pe Otopeni și astăzi au stat toată ziua izolați la domiciliu. Ei au venit din Lombardia, dintr-o localitate de acolo, o localitate afectată de coronavirus.", a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați.

Pe acelaşi subiect

Imediat ce a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase, copilul a fost preluat de medici, care l-au consultat și i-au prelevat probe. "La intrarea în țară, la aeroport, părinții au urmat procedura cunoscută pentru declararea simptomatologiei și a contactelor din zona respectivă, dar, în cursul zilei de astăzi, copilul a prezentat febră și o simptomatologie respiratorie minimă, care a impus investigarea și izolarea lui în Spitalul de Boli Infecțioase, unde s-au prelevat probe pentru depistarea coronavirusului, dar și a altor infecții respiratorii.

Copilul este venit cu mămica, urmează să stabilim o procedură de izolare a sa.", a explicat medicul Manuela Arbune, șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase Galați.

Tatăl copilului a rămas în izolare la domiciliu, fiind asimptomatic.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » O fetiţă de 5 ani din Galaţi, suspectă de coronavirus, dusă de urgenţă la spital, la o zi după ce a revenit din Italia