În fiecare zi, o mamă își cară în braţe fiul imobilizat, ca să-l ducă la școală. Autobuzul cu care face naveta nu are rampă
Caz cutremurător în Prahova. În fiecare zi de şcoală, o mamă este nevoită să-şi care în braţe fiul imobilizat, pentru că autobuzul cu care face naveta pe ruta Popești-Ploiești nu are o rampă de acces pentru persoane cu dizabilități.
Caz cutremurător în Prahova. O mamă este nevoită să-şi care în braţe fiul imobilizat ca să-l ducă la şcoală, pentru că autobuzul cu care face naveta pe ruta Popești-Ploiești nu are o rampă de acces pentru persoane cu dizabilități.
În fiecare zi, Florina Dumitru urcă și coboară din autobuz cu fiul de 17 ani în brațe, imobilizat de la naștere într-un scaun cu rotile.
Autobuzul cu care fac naveta pe ruta Popești-Ploiești nu are o rampă de acces pentru persoane cu dizabilități, așa că cei doi se chinuie în fiecare zi să ajungă la ore.
Sătulă să fie batjocorită, femeia a dat în judecată firma de transport, dar și Consilul Județean Prahova și Primăria Brazi.
- Mai mulţi români riscă închisoarea din cauza unei tradiţii care i-a oripilat pe italieni. Au chemat carabinierii
- Cât câștigă un român care spune că lucreză și 310 ore pe lună la o fermă din Germania: "Dacă era așa...
- Un român din Germania a cărat în portbagaj o jumătate de porc în putrefacţie. Oamenii au chemat autorităţile,...
- Una dintre cele mai frumoase cetăţi din inima ţării stă închisă pentru al patrulea an consecutiv....
- O gravidă, doi copii și alți patru adulți, răniți după ce o mașină a intrat pe contrasens, într-un alt...
”Dumnezeu îmi dă putere!”
Mirel Dumitru s-a născut cu o boală gravă a picioarelor. Acum este elev în clasa a zecea a Colegiului Spiru Haret din Ploiești și face naveta, alături de mama sa, din localitatea Popești, comuna Brazi. Pentru că autobuzul firmei care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Prahova pe acest traseu, nu are o rampă de acces pentru persoane cu dizabilități, mama se chinuie în fiecare zi de școală.
”Dumnezeu îmi dă putere, chiar dacă îmi este tot mai greu. Sunt zile în care oamenii mă ajută măcar să urc căruciorul în autobuz, alteori fac asta singură", spune femeia, potrivit observatorulph.ro.
Femeia se trezește la șase dimineața, își pregătește fiul de școală, apoi cei doi merg în stația din satul Popești. Când autobuzul ajunge în stație, femeia își ia copilul de 17 ani în brațe și-l urcă în autobuz, apoi coboară să strângă scaunul cu rotile.
Face același lucru când ajunge la Gara de Sud din Ploiești, după care împinge scaunul rulant până la Colegiul Spiru Haret, unde îl așează pe fiul său în bancă, înainte de ora 7:30, când încep cursurile. Apoi, mama așteaptă în curtea colegiului sfârșitul orelor de curs, pentru a face drum întors, în aceleași condiții, acasă, cu copilul său.
Asta se întâmplă în fiecare zi de școală, indiferent dacă este caniculă, ger năprasnic, toarnă cu găleata sau e cod portocaliu de ninsori, scrie observatorulph.ro.
Florina Dumitru susține că, indiferent de decizia instanței, va continua să-l ducă pe Mirel la școală pentru că este singura lui șansă de a reuși în viață, chiar dacă a fost condamnat să o trăiască într-un scaun cu rotile.
Contactaţi de jurnalilştii prahoveni, reprezentanţii firmei de transport au declarat că aşteaptă decizia instanţie, pe care o vor respecta, "indiferent care va fi aceasta".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰