Antena Meniu Search
x

O nouă ipoteză şocantă în cazul tragediei de la Jibou. Ce s-a întâmplat timp de doi ani pe şosea, în zona unde a avut loc teribilul accident (Video)

Momente sfâşietoare, ieri, în Maramureş. Trei din cele patru studente care au pierit joi, în accidentul de la Jibou, au fost conduse pe ultimul drum. Cea de-a patra studentă va fi înmormântată astăzi.

Momente sfâşietoare, ieri, în Maramureş. Trei din cele patru studente care au pierit joi, în accidentul de la Jibou, au fost conduse pe ultimul drum. Cea de-a patra studentă va fi înmormântată astăzi.

Între timp, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Soferiţa, singura supravieţuitoare, va fi audiată pentru că poliţiştii vor să afle cum s-a  produs accidentul de pe calea ferată. 

Sunt tot mai multe voci care spun că semaforul de la trecerea la nivel cu cale ferată unde a avut loc tragedia ar fi funcţionat defectuaos.

Imediat după producerea accidentului, mai mulţi martori oculari au susţinut că semaforizarea functiona eronat la acea trecere de nivel cu cale ferata.

Martorii sustin ca semaforul indica culoarea alba, de trecere, doar semnalul acustic functionand.

Atat politistii de la fata locului, cat si procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Jibou au luat in calcul aceasta ipoteza si fac cercetari.

"Facem cercetari si in acest sens, sa vedem daca semaforul functiona regulamentar sau nu functiona", a declarat pentru presa locală Victor Liloiu, procurorul sef de la PT Jibou. 

Citește și:

Vreme de doi ani dupa realizarea centurii, intre 2015 si 2017, soseaua a fost inchisa circulatiei rutiere din cauza acestui semafor. Initial trecerea la nivel cu cale ferata a fost semnalizata doar cu un indicator rutier, iar din aceasta cauza s-a decis interzicerea circulatiei pe sosea.

Abia anul trecut, dupa lungi discutii purtate de Primaria Jibou cu reprezentantii CFR, s-a montat semaforul rutier, desi, specialistii sustin ca acolo se impune mai degraba o bariera!  

Patru studente au pierit la Jibou

Sanda și prietenele ei, Mădălina Parja, Sara Pop, Claudia Barboș şi Maria Știț, se întorceau de la Cluj, de la festivitatea de absolvire a Universităţii Tehnice din Cluj-Napooca.

La o trecere la nivel cu calea ferată de pe raza localităţii Jibou, tânăra şoferiţă nu s-a asigurat şi pătruns pe calea ferată exact în momentul în care un tren se apropia cu viteză.

Accidentul a fost inevitabil, iar impactul a fost devastator. Trei dintre cele cinci fete au fost aruncate din maşină şi au murit pe loc, iar celelalte două au rămas încarcerate.

Şoferiţa a fost singura care a scăpat cu viaţă, în timp ce prietena ei, aflată pe scaunul din dreapta faţă, a murit din cauza rănilor grave.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O nouă ipoteză şocantă în cazul tragediei de la Jibou. Ce s-a întâmplat timp de doi ani pe şosea, în zona unde a avut loc teribilul accident (Video)