Antena Meniu Search
x

Video O nuntă între copii de 11 și 12 ani ar fi avut loc în Strehaia. Familia spune că a fost petrecere de logodnă

O nuntă între doi copii în vârstă de 11 şi 12 ani atrage atenţia autorităţilor în Mehedinţi. Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului a dechis o anchetă în acest caz. Nunta ar fi avut loc la Strehaia după ce, cu o săptămână în urmă, alţi doi copii din localitate ar fi fost protagoniştii unui eveniment similar. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 23.05.2022, 14:55

Vezi și

Situația este mult mai complicată decât ar putea părea la prima vedere. Cei de la Protecția Copilului fac verificări în acest caz, însă nu întotdeauna pot să dispună și măsuri pentru protejarea minorilor. Familia susține că nu vorbim despre o nuntă în sine, ci de o petrecere de logodnă. Practic, căsătoria nu este înregistrată oficial în niciun document și, mai mult decât atât, familiile își iau un angajament față de autorități că minorii vor rămâne acasă până la împlinirea vârstei majoratului.

Reprezentanții comunității din Strehaia spun că așa este datina la ei. Drept urmare, în astfel de cazuri, autorităților nu rămâne decât să monitorizeze situația și să dispună măsuri doar atunci când constată că drepturile copilului sunt încălcate.

Nuntă cu TIR-ul la Strehaia

În urmă cu o săptămână, tot la Strehaia, județul Mehedinți, alți doi copii ar fi fost protagoniștii unui eveniment similar. Imaginile postate pe rețelele de socializare îi arătau pe nuntași venind la biserică în remorca unui TIR. Totul a fost organizat până la cel mai mic detaliu. Socrii mari au pus în camion chiar şi canapele și fotolii, pentru ca mirii și nașii să stea cât mai confortabil. 

Din păcate pentru nuntaşi, însă, la petrecere au venit neinvitaţi şi poliţiştii. 

În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, s-a stabilit că nu era vorba despre încheierea unei căsătorii propriu-zise, ci despre o promisiune de logodnă, întrucât cei doi îndrăgostiţi sunt, de fapt, minori. În cele din urmă, doar şoferul tirului s-a ales cu o amendă usturătoare, pentru nerespectarea regulilor privind transportul persoanelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O nuntă între copii de 11 și 12 ani ar fi avut loc în Strehaia. Familia spune că a fost petrecere de logodnă