Antena Meniu Search
x

O parte din a opta tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech ajunge luni seară pe Aeroportul Otopeni

O parte din a opta tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech, care trebuia să ajungă luni dimineață în ţară, va ajunge în această noapte pe Aeroportul Otopeni, anunță Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), urmând ca mâine să ajungă și restul dozelor de vaccin pe aeroporturile din Cluj-Napoza și Timișoara.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.02.2021, 22:45

O parte din a opta tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech ajunge luni seară pe Aeroportul Otopeni
O parte din a opta tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech ajunge luni seară pe Aeroportul Otopeni - DPA Images / Marijan Murat via Hepta
  • Livrarea cantităților de vaccin pregătite pentru țara noastră a fost întârziată din cauza vremii.
  • A opta tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech constă în 163.800 doze de ser.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, livrarea cantităților de vaccin pregătite pentru țara noastră a fost întârziată, însă s-a identificat soluția optimă pentru ajungerea acestora în România și continuarea în bune condiții a procesului de vaccinare, se arată comunicatul CNCAV.

Astfel, în cursul acestei seri, tranșa alocată pentru București, Constanța, Craiova, Brașov și Iași va ajunge pe Aeroportul din Otopeni. 

Dozele sunt alocate pentru București, Constanța, Craiova, Brașov și Iași

Mâine dimineață, dozele de vaccin vor pleca din Aeroportul Otopeni către centrele regionale din județele Constanța, Craiova, Brașov și Iasi, respectiv către Centrul Național de Stocare București. 

Tot mâine, restul dozelor de vaccin va ajunge pe aeroporturile din Cluj- Napoca și Timișoara, în jurul orei 10.30.

Cea de a opta tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 doze, ar fi trebuit să sosească pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara. Acest lucru nu a fost posibil din cauza unor probleme la un aeroport din Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O parte din a opta tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech ajunge luni seară pe Aeroportul Otopeni