Antena Meniu Search
x

Foto O pensionară din Vaslui a primit o factură de 6.7 milioane de Euro la gaze

O femeie în vârstă de 70 de ani din Muntenii de Jos, județul Vaslui, a primit în luna decembrie a anului trecut o factură la gaze de 33.5 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 6.7 milioane de Euro.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 20.01.2022, 16:38

Vezi și

Femeia s-a trezit că pe factura la gaze naturale era înregistrat un consum de 146.525,153 MWH, de la un index de 1.251 mc, înregistrați la ultima citire a contorului, la un index de 13.626.428 mc. Iar asta în condițiile în care singurii "mari consumatori" de gaz sunt aragazul și centrala folosită doar pentru încălzitul apei, pentru că femeia își încălzește locuința cu sobe cu lemne.

S-a dus cu factura ireală la gaze direct la ghișeele Gaz Est

"Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi", a declarat pentru Ziarul de Vaslui băiatul femeii, Gabriel Mereuță. Speriată, femeia a luat primul mijloc de transport și s-a prezentat la ghișeele Gaz Est, pentru explicații.

"Nu au fost probleme. Au recunoscut că este o eroare și au emis o factură, de 1.700 lei. Normal, și aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială", a povestit băiatul femeii.

Factura uriașă a devenit subiect de glume pe internet

Acesta a postat factura și pe o rețea de socializare, iar glumele, firește, nu au întârziat să apară: "Fă lampa mai mică!", "Dar ce faci? Umpli butelii acasă?""Investește în vreo canistră de antigel, să nu te trezești cu factura mărită și la apă!" sau "Bun platnic, n-ai avut restanţe luna trecută", au comentat internauții. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » O pensionară din Vaslui a primit o factură de 6.7 milioane de Euro la gaze