Antena Meniu Search
x

O româncă vrea să rupă Catalonia de Spania! (VIDEO)

Marcela Topor este româncă, are 38 de ani, şi, din ianuarie 2016, a devenit Prima Doamnă a Cataloniei, odată cu învestirea soţului ei de 53 de ani, Carles Puigdemont, în funcţia de preşedinte al regiunii Catalonia, care actualmente face parte integrantă din Spania. 

Vezi și

Marcela Topor este româncă, are 38 de ani, şi, din ianuarie 2016, a devenit Prima Doamnă a Cataloniei, odată cu învestirea soţului ei de 53 de ani, Carles Puigdemont, în funcţia de preşedinte al regiunii Catalonia, care actualmente face parte integrantă din Spania. 

Într-un interviu acordat TV3, frumoasa româncă a declarat că îşi susţine soţul în lupta lui pentru separarea regiunii catalane de Spania. 

Întrebată dacă îi este frică dacă această separare va avea loc, în eventualitatea în care Carles ar putea fi încarcerat, Marcela a răspuns hotărât că nu. 

"Nu mi-e frică. Şi nu mă gândesc la aşa ceva. Îmi doresc independenţa Cataloniei, sunt pozitivă şi optimistă", a declarat românca.

Pe acelaşi subiect

Marcela a mărturisit că evoluţia soţului ei, de la funcţia de primar al oraşului Girona, la cea de preşedinte al Cataloniei, nu i-a schimbat stilul de viaţă. 

"Fac aceleaşi lucruri ca şi înainte şi derulez aceleaşi proiecte. Viaţa de familie continuă la fel", continuă Marcela, care a ţinut să sublinieze că îşi va susţine soţul în orice condiţii. 

"Sunt multe scenarii posibile şi lucrurile se pot schimba de la o zi la alta. Suntem pregătiţi pentru orice va veni şi mă voi adapta la orice hotărâre pe care Carles o va lua", a mai spus românca.

Marcela este mai puţin cunoscută spaniolilor pentru propriile realizări, cât pentru susţinerea acordată proiectelor soţului său. 

Stabilită de 12 ani în Spania, jurnalist şi moderator al unei emisiuni în limbă engleză, românca noastră născută la Vaslui este una dintre prezenţele extrem de discrete din politica iberică. 

Şi-a cunoscut soţul la sfârşitul anilor '90, pe vremea când era membra unei trupe de teatru care participa la un festival din Girona. 

Nunta celor doi a avut loc câţiva ani mai târziu, la Iaşi. Iar în 2004, Marcela s-a mutat în Girona unde a obţinut şi un loc de muncă la ziarul în limba engleză Catalonia Today. 

În prezent, ea moderează o emisiune de limba engleză, un proiect de suflet al soţului său, înainte ca acesta să devină primar şi, ulterior, şeful executivului catalan.

Deşi s-a acomodat perfect cu stilul de viaţă şi limba catalană, prima doamnă a Cataloniei este hotărâtă să nu îşi uite identitatea. 

Şi-a botezat ambele fiice la Biserica românească din Girona, iar Paştele şi Crăciunul le serbează, întotdeauna, alături de comunitatea românească din regiune. 

Catalonia este o regiune din nord-estul Peninsulei Iberice, cu o populaţie de 7,5 milioane de locuitori. În prezent, are statutul de regiune autonomă a Spaniei, de care vrea să se separe, în ciuda opoziţiei ferme a Madridului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O româncă vrea să rupă Catalonia de Spania! (VIDEO)