Antena Meniu Search
x

Video O sesizare pe Fii Observator a scos la iveală cazul din Tunari. Reporterul Andreea Petrescu: Am sunat la 112 când tânărul cu dizabilităţi a fost scos în stradă

Azilele groazei. 11 persoane vârstnice şi vulnerabile, unele dintre ele cu dizabilităţi, au fost descoperite în două case în construcţie din Tunari, Ilfov, în urma unei sesizări primite pe platforma Fii Observator. Reporterii au plecat alături de bărbatul care a semnalat cazul, iar ulterior au fost anunţate şi autorităţile după ce faptele s-au confirmat.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 11.07.2023, 15:19

Vezi și

Reporterul Andreea Petrescu a fost cea care a răspuns apelului disperat primit pe Fii Observator de la aparţinătorul acelui tânăr cu dizabilităţi şi a anunţat poliţia despre această situaţie ce pare de necrezut. Cum s-au petrecut faptele şi ce a găsit acolo, a povestit pe larg în cadrul Observator 13.

Cum a fost descoperit cazul din Tunari

"Bărbatul a fost cu o zi înainte să şi caute nepotul internat într-un azil din Pipera şi nu l-a mai găsit acolo. Când şi-a dat seama că nu e acolo, a încercat să îl caute, a vorbit cu angajaţii de acolo, cu patronii centrului respectiv şi a primit această adresă, care era o adresă din câmp, 2 case în construcţii în câmp.

A crezut că nu are cum să fie acolo, a plecat acasă şi a revenit ulterior în acel loc pentru a-şi căuta nepotul. A intrat, a văzut care sunt condiţiile, ne-a scris pe Fii Observator, iar ieri am mers cu el acolo şi am văzut oameni acolo în curte. Este o poartă care este închisă, mai mulţi oameni în curte despre care nu ştiam ce este cu ei de la depărtare, stăteau printre materialele de construcţii în acel şantier, iar mai apoi doamna care a venit şi ne-a spus să plecăm.

Nici măcar drum de acces nu este. Am decis să sunăm la 112 a fost când doamna l-a scos în stradă pe tânărul de 32 de ani cu dizabilităţi cu un sac de haine, acela a fost momentul când am spus că ceva nu este în regulă. L-a dat aparţinătorului, care nu avea nici drept legal, pentru că nu era tutorele băiatului, nici nu avea legal dreptul să îl ia acolo.

Locul a fost închis, toată lumea a fost luată, 8 oameni au ajuns într-un alt centru. Mesajele vin de la oameni disperaţi care nu mai au încredere în autorităţi, care caută o salvare undeva. Semnalează nereguli de tot felul, că nu acces, că nu pot vedea cu ochii lor ce se întâmplă acolo. Controalele se fac pe hârtie, trebuie schimbată legislaţie", a povestit reporterul Observator Andreea Petrescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » O sesizare pe Fii Observator a scos la iveală cazul din Tunari. Reporterul Andreea Petrescu: Am sunat la 112 când tânărul cu dizabilităţi a fost scos în stradă