Antena Meniu Search
x

Video O şoferiţă, înger păzitor pentru copilul de nici 2 anişori care a plecat de la grădiniţă fără să-l vadă nimeni. "Mama a aflat aseară. Putea fi pe masă, mort"

Este anchetă la o grădiniță privată din Alba Iulia, după ce un copil de un an și opt luni a plecat din sediu si a fost găsit pe stradă, desculţ şi nesupravegheat. Educatoarele au încercat să ascundă incidentul, dar femeia care a salvat copilul a şi postat pe reţelele sociale. Neglijenţa se putea transforma într-o tragedie: lângă grădiniţă este unul dintre cele mai circulate drumuri din zonă. 

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 21:16

Vezi și

În jur de ora 11, într-o fracţiune de secundă, copilul de doar un an şi opt luni s-a făcut nevăzut. Micuţul a ieşit pe poarta grădiniţei private din Alba fără ca nicio educatoare să-l observe. A rătăcit desculţ, pe asfaltul fierbinte, pe mai multe străzi din apropierea grădiniţei.

Copil de 1 an, dispărut din grădiniţă

Înger salvator i-a fost o şoferiţă. L-a văzut pe băieţel la 600 de metri de clădirea grădiniţei. Şi apoi a mers din poartă în poartă până a aflat de unde a plecat copilul. "Este inexplicabil cum un copil de nici doi ani a ieşit din clădire fără să îl vadă nimeni că el a dispărut de acolo. Probabil a fost o neglijenţă", spune Cornel Sandu, inspectol şcolar general ISJ Alba.

Grădiniţia nu are paznic, doar o poartă cu zăvor care fusese lăsată deschisă. Educatoarele ar fi încercat să muşamalizeze incidentul, dar totul a ieşit la iveală după o postare pe reţelele sociale care a ajuns şi în atenţia poliţiei. Părinţii ar fi aflat de incident tot de la poliţie. 

Pe acelaşi subiect

"Putea fi pe masă acum, mort"

"Mama a aflat aseară. M-a sunat şi mi-a zis că mă gandesc că putea fi pe masă acum, adică mort. Prin faţa grădiniţei este cel mai nebunesc trafic", povesteşte o localnică. "Poliţiştii au identificat trei angajate ale unităţii de învăţământ în grija cărora se afla minorul. Cercetarile sunt continuate sub aspectul infracţiunii de neglijenţă în serviciu", a declarat Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba.

Reporterii Observator au încercat să îi contacteze pe reprezentanţii grădiniţei, dar nimeni nu a vrut să ofere un punct de vedere: "Nu dăm nicio declaraţie. Ne pare rău!"

Cazul de la Alba nu este singular. Anul trecut, un copil de patru ani a fugit de la o grădiniță de lângă Ploiești și a fost găsit rătăcind, singur pe stradă, într-o localitate vecină. O femeie l-a găsit și a chemat poliția, care i-a adus familia la secție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » O şoferiţă, înger păzitor pentru copilul de nici 2 anişori care a plecat de la grădiniţă fără să-l vadă nimeni. "Mama a aflat aseară. Putea fi pe masă, mort"