Antena Meniu Search
x

Video O ţară luminată, în aşteptarea Crăciunului. La Târgu Jiu, a fost aprins cel mai scump brad din țară

1 Decembrie a fost şi o sărbătoare a luminii. În mai multe oraşe din ţară a fost pornit iluminatul de sărbători şi s-au deschis oficial târgurile de Crăciun. Cei mai bucuroşi au fost copiii, care au zburdat de la standurile de bunătăţi până la brazii maiestuoşi, plini de luminiţe.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 08:28

Vezi și

La Târgu Jiu, a fost aprins cel mai scump brad din țară. Unul artificial, făcut din metal. Localnicii ar fi preferat unul natural şi mirosul răşinei.

  • Era frumos și unul natural, dădea altfel. Era mai de sărbătoare, mirosea a brad, dar e frumos și acesta.

Cei mici, însă, au privit cu entuziasm bradul plin de luminiţe şi culori. 

  • Sofia: Frumos, foarte frumos și chiar strălucitor. Chiar este frumos, acum iarna, e chiar drăguț.
Pe acelaşi subiect

Iluminatul festiv a fost aprins de o persoană cu dizabilități. Tatăl băiatului spune că a fost o onoare pentru ei: Am fost luați prin surprindere de acest eveniment și ne simtim mândri.

Târgul de Crăciun din oraș nu a mai fost organizat anul acesta din cauza pandemiei Covid-19.

  • Marcel Romanescu - primar Târgu Jiu: Văd foarte mult tineret, ceea ce mă îndeamnă să cred că evenimentele de anul viitor, putem să le organizăm în Târgu Jiu, dacă depășim această perioadă dificilă și speră să o depășim cât mai curând.

Sute de oameni s-au bucurat și în Iași

În Iaşi, sute de oameni au ieșit pe Bulevardul Stefan cel Mare pentru a se bucura de straiele de sărbătoare pe care le îmbracă acum orașul. 

  • Chiar e primul Crăciun. Anul trecut era în burtă şi tot aşa am zis că e primul Crăciun dar de fapt ăsta e primul Crăciun adevărat cu el. 
  • Frumos. Ca în fiecare an dar frumos. Ne bucurăm.
  • O pată de culoare, da. O pată de lumină în întuneric.

Câteva căsuțe din lemn unde se vând produse tradiţionale, dar şi roata panoramică au fost atracţiile principale.

  • Mihai Chirica - primar Iași: Sunt luminiţe în toată zona centrală. Este şi un târg de Crăciun, şi roata centrală pe care o vedeţi deja aprinsă. 

Clara Mihociu - reporter Observator: Pe străzile din oraş iluminatul pentru sărbătorle de iarnă va rămâne în funcţiune la Iaşi până pe 7 ianuarie, în timp ce aici, în zona centrală va funcţiona până pe 24 ianuarie. 

Tărâm de poveste în Parcul Arheologic din Constanța

Parcul Arheologic din Constanța s-a transformat aseară într-un tărâm de poveste. 

  • Ne bucurăm că s-a putut organiza ceva aşa frumos şi ne place şi suntem încântate, nu? 

Oamenii au luat cu asalt căsuțele cu bunătăți de sezon, decorațiuni de Crăciun sau jucării, dar şi cu mâncăruri delicioase, băuturi calde și aromate. 

Beculețe aprinse și în Timișoara

Tot de Ziua Naţională, şi Timişoara a prins viaţă. 400.000 de beculețe au fost aprinse aseară şi vor lumina orașul în perioada sărbătorilor. 

  • Sărbătoarea a început la Timişoara! Să ne bucurăm! A venit şi moşul!

Aici, Târgul de Crăciun va fi deschis până pe 17 ianuarie, de Ziua Culturii Române, pentru a cuprinde şi perioada de sărbători pe rit vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O ţară luminată, în aşteptarea Crăciunului. La Târgu Jiu, a fost aprins cel mai scump brad din țară