Antena Meniu Search
x

Obligaţia de a prezenta certificatul verde în malluri şi hoteluri, omisă în Hotărârea publicată în Monitorul Oficial

Deşi Raed Arafat anunţa, vineri, că accesul în malluri şi hoteluri urma să fie permis pe baza certificatului verde – care atestă că o persoană este vaccinată, a trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau este testată negativ, această obligaţie a fost omisă din Hotărârea publicată în Monitorul Oficial.

de Monica Palade

la 25.10.2021, 12:17

Obligaţia de a prezenta certificatul verde în malluri şi hoteluri, omisă în Hotărârea publicată în Monitorul Oficial - Shutterstock

Hotărârea adoptată, vineri, de Guvern pentru instituirea noilor restricții valabile de luni nu include, în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta certificatul verde la intrarea în malluri sau hoteluri.

Singura măsură care vizează mallurile este cea privind programul, între 5.00 și 21.00. "Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—21,00.

Obligaţia de a prezenta certificatul verde în malluri şi hoteluri, omisă 

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2; 3. măsurile prevăzute la pct. 1 și 2 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent; 4. în situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la pct. 1—2 este restricționată sau închisă, se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective; 5. operatorii economici prevăzuți la pct. 1—2 vor respecta obligațiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare", se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Şi închiderea școlilor private, pe modelul celor de stat, a dispărut din hotărârea de Guvern, scrie G4media.  Aceste măsuri au fost propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin hotărârea 91, și validate apoi prin hotărâre de Guvern, după cum a anunțat și Raed Arafat.

Documente: Monitorul Oficial Partea I nr. 1013.pdf

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Obligaţia de a prezenta certificatul verde în malluri şi hoteluri, omisă în Hotărârea publicată în Monitorul Oficial