Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Partiile austriece si bautura romaneasca

Austriecii ne bat la capitolul partii, dar sunt cu mult in urma noastra la alte capitole! Culmea, unul dintre ele are legatura tot cu muntele. In timp ce ei isi folosesc masivii muntosi pentru a crea cele mai tari statiuni pentru sporturile de iarna, noi ne plantam muntii cu pruni

Vezi și

E inceputul lui mai, dar afara sunt temperaturi demne de luna iulie. Deja incepi sa regreti zapezile de la inceputul lui aprilie, cand te intrebai daca asa o sa fie de acum incolo: sase luni iarna si sase luni vara. Iar daca in mai sunt 30 de grade, cum o sa fie mai incolo. In Austria, oamenii nu au deocamdata aceasta problema. Iar in Alpi, la altitudini mari, e iarna in toata regula. Iar daca afara este frig, singura solutie de incalzire rapida o reprezinta un pahar ce contine un lichid cu multe-multe grade. Musai peste 30.

In varf de munte, reteta fericirii pare simpla. Adrenalina si bauturi tari. Dupa o zi pe partie, un pahar de snaps sau de vodca la gura semineului e incununarea unei zile perfecte. Nici macar nu e nevoie sa stii vreo limba straina. Bauturile tari indeparteaza orice diferenta lingvistica.

Iar cum in ultima perioada a crescut masiv numarul romanilor care-si petrec tot mai des concediile acolo, austriecii au facut cunostiinta cu bauturile noastre traditionale.

Daca la partie suntem departe de austrieci, la capitolul bautura suntem cu siguranta cei mai buni. Indiferent de zona din care provin austriecii, ei au reusit sa ne aduca bauturi care sa se compare cu palinca nostra. Cei din Msovikasdja au venit cu un snaps, cei din golden cu un alt snaps,iar noi cu palinca noastra traditionala. Bineinteles ca i-am batut la capitolul grade, pentru ca palinca noastra este cea mai tare dintre toate.

Austriecii n-au dat doar de gustul palincii romanesti. Nici vinurile din podgoriile noastre nu sunt de ici, de colo.

I-am batut la capitolul bauturi, mai avem sa invingem si la capitolul turism. Pare greu dar nu imposibil. Pana atunci, puteti sa va bucurati de extra-sezonul de schi de la austrieci. Chiar pe ghetar. Mai ales acum, cand toata lumea isi indreapta atentia spre litoral, iar preturile nu mai sunt chiar asa mari.

Foto: hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » OBSERVATOR SPECIAL: Partiile austriece si bautura romaneasca