Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ofertă greu de refuzat: 15.000 de euro ca să lucrezi dintr-o regiune pitorească din Spania

O regiune pitorească din Spania face o ofertă de nerefuzat pentru nomanzii digitali din întreaga lume. Extremadura îi invită pe profesioniștii care lucrează de la distanță să-și redescopere pasiunea pentru muncă și viață, oferindu-le până la 15.000 de euro.

de Redactia Observator

la 28.08.2024 , 15:47

Ofertă greu de refuzat: 15.000 de euro ca să lucrezi dintr-o regiune pitorească din Spania - Profimedia

Extremadura, o regiune autonomă situată la granița cu Portugalia, se confruntă cu provocări demografice, fiind comunitatea autonomă spaniolă cu cea mai mică populație. Pentru a combate acest fenomen și a atrage noi rezidenți, autoritățile locale au conceput un plan ambițios de atragere a angajaților la distanță.

Greu de refuzat

Programul se adresează profesioniștilor calificați care pot lucra complet online și la distanță. Candidații eligibili trebuie să se angajeze să locuiască și să lucreze în Extremadura pentru cel puțin doi ani. Atât cetățenii spanioli din alte regiuni, cât și străinii sunt bineveniți, cu condiția să nu fi locuit în Extremadura în ultimele șase luni și să dețină documentele necesare, notează Euro Weekly News, citat de Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

Suma oferită variază. Femeile, tinerii sub 30 de ani și cei care aleg să se mute în localități cu mai puțin de 5.000 de locuitori pot primi o subvenție inițială de 10.000 de euro. Pentru ceilalți candidați, suma este de 8.000 de euro. După doi ani de ședere continuă, cei care decid să rămână încă un an pot beneficia de o a doua tranșă de 5.000 de euro, respectiv 4.000 de euro.

Deși infrastructura de transport este mai puțin dezvoltată decât în alte părți ale Spaniei, regiunea se mândrește cu o acoperire de internet în bandă largă și de telefonie mobilă superioară mediei naționale. În plus, costul vieții este cel mai scăzut din țară, iar zona este bogată în istorie, cu numeroase vestigii romane, și oferă peisaje naturale spectaculoase.

Programul vizează atragerea a aproximativ 200 de nomazi digitali. Data exactă de începere a procesului de aplicare nu a fost încă anunțată, dar autoritățile au precizat că acesta va rămâne deschis până la epuizarea fondurilor, pentru o perioadă cuprinsă între o lună și un an.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » Ofertă greu de refuzat: 15.000 de euro ca să lucrezi dintr-o regiune pitorească din Spania