Ofițer de la IPJ Bacău, arestat de procurorii DIICOT într-un dosar cu trafic de droguri și prostituție

De Redactia Observator.
Publicat: 01.04.2019, 15:33.
Actualizat: 01.04.2019, 15:40

Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Bacău au făcut șapte percheziții la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor firme, într-un dosar cu trafic de droguri, folosirea prostituției infantile și corupție. Printre inculpații arestați se află și un ofițer din cadrul IPJ Bacău.

Dosar DIICOT Bacău

Procurorii DIICOT Bacău au făcut percheziții la șapte locații

Mediafax Foto via Hepta

Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial Bacău au făcut șapte percheziții la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor firme, într-un dosar cu trafic de droguri, folosirea prostituției infantile și corupție. Printre inculpații arestați se află și un ofițer din cadrul IPJ Bacău.

În zilele de 27 și 28 martie 2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău și organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Bacău au efectuat un număr de șapte percheziții la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice, ridicând, totodată, înscrisuri aflate în evidențele unor instituții publice și persoane juridice de drept privat,

Dosarul are ca obiect infracțiuni de trafic de droguri, punerea la dispoziţie a unui local pentru consumul ilicit de droguri, folosirea prostituției infantile și infracțiuni de corupție și asimilate faptelor de corupție, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit procurorilor, investigația vizează activitățile unor oameni de afacer care, începând cu anul 2015, au amenajat un club clandestin în care se organizau, aproape zilnic, petreceri cu droguri, la care participau și prostituate minore.

Dosar DIICOT Bacău. Afaceriști și funcționari publici implicați

Cercetările efectuate au relevat faptul că, în jurul persoanelor care se ocupau de întreținerea clubului și de organizarea petrecerilor, s-a agregat un anturaj din care făceau parte oameni de afaceri, persoane cunoscute cu trecut infracțional, precum și funcționari din cadrul unei instituţii publice, se mai arată în comunicat.

Printre inculpații arestați preventiv se află Scutaru Marius, Răducanu Vasile zis "Vajenie" și Ardeleanu Adrian Vasile, ofițer în cadrul IPS Bacău.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.