Antena Meniu Search
x

Video Ofiţerul de penitenciar le-a dat de bunăvoie prafurile jandarmilor, care intraseră peste el în baie

După jandarmeriţa de la Brigdada de Intervenţie descoperită cu cocaină şi ecstasy în poşetă, de data aceasta a venit rândul unui angajat al Ministerului de Justiţie, să fie prins cu prafuri la el, în timpul unui concert. Este vorba despre un ofițer, de 28 de ani, de la Administraţia Penitenciarelor Bucureşti. Tânârul are dosar penal pentru deţinere de droguri şi riscă să-şi piardă locul de muncă. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 23.11.2023, 19:53

Vezi și

Ofiţerul s-a distrat in weekend alaturi de sute de tineri la un concert de muzică electronică de la Hala Laminor. În zorii zilei, la cinci dimineaţa,  la baie a intrat peste el o patrula antidrog.

Cosmina Balint, reporter Observator: "Jandarmii spun că părea agitat atunci când l-au legitimat, dar şi că le-a dat de bună voie două plicuri în care avea un praf alb. Ofițerul a declarat că le-a primit gratis de la o femeie necunoscută."

Tânărul de 28 de ani a fost lăsat să plece, dar numele lui apare acum într-un dosar penal. Există suspiciunea că în cele două plicuri avea cocaină, însă doar analizele de laborator vor stabili exact ce substanţe avea la el. 

Cosmin Dorobanţu, preşedinte sindicat penitenticare: "Ofițerul în cauză susține că a cunoscut o domnișoară la petrecere și i-ar fi introdus droguri în buzunarul de la spate."

Pe acelaşi subiect

Ce le-a spus ofiţerul reporterilor Observator?

Ofiţerul este de mai bine de 3 ani economist la ANP. Contactat de reporterii Observator, nu a vrut să vorbească despre incident. 

Ofiţerul prins cu droguri: "Nu pot să răspund."

Reporter: "Tu erai la concert sau ce era acolo?" 

Ofiţerul prins cu droguri: "Nu pot să răspund. Pa, pa."

A răspuns ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu în locul lui: "Astfel de comportamente afectează încrederea în sistemul de justiție. Indulgența în acest caz ar fi un semnal de slăbiciune într-un sistem care trebuie să fie respectat, să aibă autoritate în fața celor 24.000 deținuți."

Ofiţerul ar putea fi concediat 

Cosmin Dorobanţu, preşedinte sindicat: "ANP cât și sindicatele au toleranță zero la consumul și traficul de substanțe mai ales de către oamenii legii. În administrația naț a penitenciarelor s-a declanșat o procedură internă, urmând ca în cazul în care se constată că ofițerul în cauză a consumat sau deținut cocaină să fie destituit din sistemul penitenciar."

În ultima perioadă, numărul angajaţilor din structurile de siguranţă publică care încalcă legea a crescut. În urmă cu câteva zile, o jandarmeriţă de la Brigada Specială a fost prinsă cu ecstasy şi cocaină, după ce a plecat de la o petrecere. 

Iar în urmă cu două luni, un poliţist din Braşov în vârstă de 25 de ani, a fost demascat în trafic, după ce colegii lui de la Crimă Organizată l-au filat jumătate de an. Avea asupra lui cocaină în valoare de 5.000 de euro. Tânărul era intermediar între traficanţi şi distribuitori, iar ca să nu dea nimic de bănuit, vindea marfa ilegală în uniformă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ofiţerul de penitenciar le-a dat de bunăvoie prafurile jandarmilor, care intraseră peste el în baie