Antena Meniu Search
x

Video Jandarmeriţa prinsă cu droguri în geantă avea MDMA şi cocaină. Fostul ei şef explică de ce a ajuns fix la Brigada Specială

E oficial: Jandarmeriţa de la Brigada Specială avea în poşetă droguri de mare risc. Mai exact MDMA şi cocaină, stupefiante vedetă din cluburi, cunoscute drept drogurile bogaţilor. Foştii ei şefi susţin că nu au ştiut nimic despre viciile secrete ale tinerei. Într un interviu pentru Observator, Andreea Bumbac se apără şi spune că drogurile i le a pus în geantă o prietenă.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 22.11.2023, 20:22

Vezi și

Analizele de laborator arată că jandarmeriţa de la Brigada Specială avea cocaină şi MDMA in geantă atunci când a fost oprită de poliţişti. Într-o bancnota de 200 de lei plic şi într-o folie de plastic avea câte o doză de cocaină, iar într un falcon MDMA. Suficient pentru a se face praf, spun ofiţerii antidrog. Pe holurile Jandarmeriei se spune că era doar o chestiune de timp până ce Andreea Cătălina Bumbac ar fi fost prinsă şi mulţi se întreabă cum de a ajuns tocmai la Brigada Specială. Pentru că avea note mari, spune fostul ei şef.

Claudiu Giurea, fost șef Brigada Specială: Sunt scoase locurile la alegere, să zic aşa şi atunci fiecare în funcţie de medie. Deci nu pot spune, nu a fost identificată de noi. Ştiu că a venit din promoţie, atât îmi aduc aminte dar nu o luaţi ca pe un punct de vedere oficial.

Jandarmeriţa de la Brigada Specială avea în poşetă droguri de mare risc

Cristina Filip, reporter Observator: De ele se ocupă Direcţia Generală de Protecţie Internă, fostul doi şi-un sfert! Iar în cazul angajaţilor care se încadrează în din structurile de ordine publică, cei care lucrează cu informaţii clasificate, verificările încep cu cazierul şi teoretic, se termină cu anturajul. Iar la cea mai mică suspiciune, instituţia poate retrage certificatul fără vreo justificare.

Pe acelaşi subiect

Cu toate astea nimic nu le-a atras atenţia serviciilor şi nici şefilor tinerei. Este angajată de un an şi are ceritificat ORNIS. Adică acces la documente clasificate.

Cristina Filip, reporter Observator: Aţi primit informaţii cu privire la un posibil consum de droguri în cazul ei?

Claudiu Giurea, fost șef Brigada Specială: Nu. Vă daţi seama că eram primul care trebuia să atragă atenţia privind aceste aspecte către structurile specializate.

Andreea Cătălina Bumbac spune pentru Observator că nu sunt drogurile ei .

Andreea Bumbac: Nu au fost ale mele. Au fost ale unei persoane care mi-a transmis un alt fapt. M-a rugat să îi ţin nişte bani, atâta tot. Nu am avut idee de ceea ce se întâmplă.

Reporter Observator: Deci, practic, ţi-a dat banii şi în bani erau plicurile?

Andreea Bumbac: Da.

Cristina Filip, reporter Observator: În faţa colegilor de la secţia 18 a avut altă variantă. Le-ar fi spus că în timpul petrecerii şi-a lăsat geanta nesupravegheată timp de câteva ore şi nu ştie cum au ajuns plicurile în ea.

Andreea Cătălina Bumbac spune că nu sunt drogurile ei

Varianta reală probabil va fi stabilită de ofiţerii de la antidrog, însă sunt şanse mari ca dosarul să se închidă foarte repede.

Cătălin Țone, expert antidrog: Dacă vorbim despre cantităţi care sunt destinate consumului propriu atunci, în general, se adoptă măsura renunţării la urmărirea penală.

Aşa s-a întâmplat de cinci ori în cazul lui Vlad Pascu, înainte să omoare doi tineri în Vama Veche conducând drogat. De altfel, doar în perioada ianuarie- septembrie, în peste 2.300 de dosare procurorii au decis închiderea cercetării. Aproape la fel de multe ca în tot anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Jandarmeriţa prinsă cu droguri în geantă avea MDMA şi cocaină. Fostul ei şef explică de ce a ajuns fix la Brigada Specială