Antena Meniu Search
x

Oile de pe câmp, atrase de sarea de pe şosea. Animalele nu au plecat de pe Drumul European 81, până nu au dovedit toată sarea

Pe un drum european care leagă Sălajul de Cluj, după deszăpezire s-a format un blocaj atipic. Zeci de oi şi-au făcut apariţia, pentru a se înfrupta din sarea împrăştiată pe asfalt. Animalele nu au putut fi îndepărtate până când nu au "curăţat" complet şoseaua.

Vezi și

Pe un drum european care leagă Sălajul de Cluj, după deszăpezire s-a format un blocaj atipic. Zeci de oi şi-au făcut apariţia, pentru a se înfrupta din sarea împrăştiată pe asfalt. Animalele nu au putut fi îndepărtate până când nu au "curăţat" complet şoseaua. Oficialii de la Drumuri au privit şi ei filmuleţul care s-a viralizat rapid. Şi au răspuns cu o glumă.

Zeci de oi au blocat Drumul European 81, în Sălaj. Sarea aruncată de drumari pe şosea a funcţionat ca un magnet pentru mioare. Şoferii nu au mai putut înainta. Cum ciobanul nu era de găsit, oamenii au încercat să alunge animalele tradiţional, cu claxoane.

A fost însă în zadar. Puşi în faţa unei situaţii mai puţin obişnuite, drumarii spun că nu există soluţii. Legea nu obligă montarea de garduri pe marginea drumurilor naţionale şi europene. Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii găsesc momentul potrivit pentru. o glumă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Soluţii, soluţii ar fi ca ciobanii să îşi ţină oile pe câmp, nu să le lase nesupravegheate pe şosele. Legea spune însă cu totul altceva atunci când vine vorba de şoselele de mare viteză. Este obligatorie securizarea lor cu garduri metalice.

Vara trecută, pe autostrada Sebeş-Sibiu urşii se plimbau nestingheriţi pe benzile de circulaţie. Atunci şoferii atrăgeau atenţia asupra pericolului. Pe autostrada Soarelui nu puţine au fost situaţiile când şoferii au împărţit benzile de circuţie cu animalele.

Lipsa gardurilor este pusă, deseori, şi pe seama hoţilor care au făcut o afacere din furtul plasei de protecţie, de pe marginea şoselei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Oile de pe câmp, atrase de sarea de pe şosea. Animalele nu au plecat de pe Drumul European 81, până nu au dovedit toată sarea