Antena Meniu Search
x

Prima zi de doliu naţional în memoria Regelui Mihai. Mii de români au trecut porţile Palatului Regal

În prima zi de doliu naţional, mii de români sunt aşteptaţi în Sala Tronului pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai.

Vezi și

În prima zi de doliu naţional, mii de români sunt aşteptaţi în Sala Tronului pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai.

Regele Mihai I a fost întâmpinat de oameni cu flori şi aplauze, aseară. Pentru ultima dată, suveranul a trecut pe sub Arcul de Triumf.

În semn de respect pentru Majestatea Sa, luminile decorative de pe traseul străbătut de cortegiul funerar au fost stinse. 

Peste o mie de oameni l-au aşteptat şi la Palat pe ultimul monarh al românilor. 

O coadă uriaşă s-a format la intrarea în Palatul Regal de aici, de pe Calea Victoriei. Oamenii au în mână flori, lumânări şi au venit să-şi ia rămas bun de la Majestatea Sa Regele Mihai.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui a fost purtat de garda de onoare pe braţe până în Sala Tronului. Acolo unde, la 19 ani, Majestatea Sa depunea jurământul de monarh în faţa Patriarhului Nicodim. 

Porţile palatului s-au deschis tuturor după ceremonia privată, la ora 21. Este a doua oară când Sala Tronului este folosită pentru funeraliile unui monarh. Publicul are acces aici, la Majestatea Sa, până vineri, la ora 22. 

Cu capul plecat, oamenii au trecut pe lângă catafalc şi s-au recules în faţa sicriului peste care a fost aşezată coroana de oţel a regilor României. 

Porţile Palatului s-au închis la miezul nopţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Prima zi de doliu naţional în memoria Regelui Mihai. Mii de români au trecut porţile Palatului Regal