Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Omul fără chip", interlopul aflat pe lista celor mai căutați români, a fost adus în ţară. Poliţia era pe urmele lui de 3 ani

Un interlop aflat pe lista celor mai căutaţi români ai Poliţiei Române a fost adus în ţară. Alexandru Stoica, închis pe vremuri în SUA după ce a dat un tun de 3 milioane de dolari furând bani de pe cardurile americanilor, a fost reţinut şi adus în România de la Milano. Era căutat de trei ani, într-un dosar instrumentat de DIICOT. 

de Denisa Dicu

la 08.07.2024 , 14:26

Stoica Daniel Alexandru a fost pe lista celor mai căutaţi infractori la nivel internaţional. Asta până în luna aprilie, când a fost prins de poliţiştii italieni. În cele din urmă, bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost predat autorităţilor române, în vederea executării mandatului de arestare emis pe numele său.

Cunoscut sub numele de "Omul fără chip", Alexandru Stoica a fost capul unei reţele infracţionale de români ce se ocupa cu clonarea cardurilor în Miami. Acesta a petrecut câteva luni în închisoare, după ce a fost prins de poliţiştii americani. Ulterior, ca să iasă mai repede din spatele gratiilor, el a relatat despre modul în care a reuşit să păcălească autorităţile americane, declarând faptul că el, de fapt, ar fi fost un simplu executant al grupării infracţionale şi că aceasta era condusă de un personaj inventat. O parte din bani erau trimiși în România, investiți în mașini de lux, care au fost ridicate de anchetatori. Acesta a fost pus sub acuzare de DIICOT încă din anul 2021, pentru spălare de bani. Nefiind găsit, autoritățile au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său.

Alexandru Stoica este fiul celebrului infractor Marian Stoica, cunoscut pentru "jaful secolului", ce a constat în furtul unor bijuterii în valoare de 650.000 de dolari. 

Vezi și

Alex Stoica era căutat de 3 ani

Pe acelaşi subiect

"La data de 29 spre 30 aprilie 2024, în urma schimbului de informaţii realizat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei şi DIICOT-Structura Centrală, cu sprijinul Biroului Ataşaţilor de Interne din cadrul Ambasadei Italiei la Bucureşti, a fost depistat, în Italia, de Squadra Mobile Milano din cadrul Poliţiei de Stat din Italia, un bărbat, de 34 de ani, din Bucureşti, urmărit internaţional din categoria MOST WANTED, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor", anunța Poliţia Română în aprilie, după prinderea interlopului. "La solicitarea formulată în luna iulie 2023, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, în temeiul dispoziţiilor art. 252¹ Cod procedură penală raportat la art. 29 din Legea nr. 318/2015 modificată şi completată prin Legea nr. 230/2022, Tribunalul Bucureşti a admis propunerea de valorificare anticipată, de către Agenţia Naţională de Administrarea a Bunurilor Indisponibilizate a mai multor bunuri mobile (4 autoturisme de lux) deţinute de către un inculpat (care se sustrage urmăririi penale), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor", a transmis, la rândul său, DIICOT, legat de acest caz.

DIICOT anunţa, în 6 mai 2021, că au fost făcute opt percheziţii domiciliare, la locuinţele unei persoane suspectate de spălare de bani.

Banii erau trimişi în România

"În cauză s-a reţinut faptul că, în luna octombrie 2020, autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii au trimis în judecată membrii unei grupări infracţionale organizate, din care făcea parte şi un cetăţean român, grupare specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice, respectiv operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Din cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii a rezultat faptul că, în perioada martie 2019 - iunie 2020, cetăţeanul român împreună cu ceilalţi membri ai grupării au desfăşurat activităţi de montare de dispozitive de skimming la ATM-uri de pe raza oraşului Miami Beach, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată şi retragerea frauduloasă a sumelor de bani din conturile persoanelor vătămate", arăta atunci DIICOT. O parte din sumele de bani astfel obţinute au fost transferate de către suspect pe teritoriul României, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora. "Din cercetările efectuate în prezenta cauză a rezultat faptul că suspectul a ascuns provenienţa acestor sume de bani, prin încredinţarea acestora către diferite persoane, în scopul utilizării ulterioare pentru satisfacerea unor nevoi personale şi prin achiziţionarea, prin interpuşi, a unui număr de 5 autoturisme de lux. În urma percheziţiilor, au fost ridicate cele 5 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 840.000 de euro, ce vor fi predate Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, precum şi 15 telefoane mobile, 3 laptop-uri, o tabletă, 3 carduri bancare, 3 carduri de memorie, 2 cartele SIM, 7 stick-uri de memorie, 2 HDD-uri, mai multe înscrisuri şi mai multe sume de bani", mai afirmau procurorii DIICOT.

Denisa Dicu Like

Pasiune, adrenalină, curiozitate și dorința de a afla poveștile oamenilor. Sunt doar câteva dintre lucrurile care mă îndeamnă să fac jurnalism cu atât de mult drag.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » "Omul fără chip", interlopul aflat pe lista celor mai căutați români, a fost adus în ţară. Poliţia era pe urmele lui de 3 ani