Marcel Vela, anunț despre organizarea nunților în 2020: "Trebuie ca până în 14-15 mai să fim foarte conştiincioşi"

De Daniel Murărescu.
Publicat: 30.04.2020, 23:36.
Actualizat: 30.04.2020, 23:47

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat joi că după data de 15 mai se vor putea organiza nunți, însă a ținut să precizeze că situația va fi analizată de către specialiști, în funcție de contextul epidemiologic din România. 

Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, în timpul unei declarații de presă în care prezintă Ordonanță Militară cu numărul nouă la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în București, joi, 16 aprilie 2020

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

"Nunţile se pot organiza şi acum, vă puteţi căsători în pace şi linişte, dar cu 8 persoane, până în 15 mai, pe durata stării de urgenţă. După 15 mai, în funcţie de cum evuluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul CNSSU în legătură cu numărul de persoane care pot participa la evenimente de ordin personal, de genul nunţilor", a anunțat, joi seara, Marcel Vela, într-o sesiune organizată pe pagina oficială de Facebook, în care a răspuns la mai multe întrebări.

Ministrul de Interne a transmis că specialiștii vor evalua situația, precizând că respectarea măsurilor până la expirarea stării de urgență poate aduce o perspectivă optimistă privind organizarea nunților în 2020.

"Cât şi cum va fi o analiză absolut ştiinţifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. [...] Ca să ajungem într-o fază optimistă şi de perspectivă, în care să putem ajunge de la 8 la un alt număr de persoane, trebuie ca până în 14-15 mai să fim foarte conştiincioşi, foarte responsabili, să respectăm prevederile ordonanţelor, să respectăm distanţarea socială, să aplicăm toate condiţiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuşi dacă este cazul, să ştim cum să evităm locuri aglomerate, să respectăm condiţiile de la intrarea în magazin pentru a avea răbdare să nu fie mai mulţi oameni în acelaşi loc", a mai spus Marcel Vela.

Ministrul a explicat că, dacă peste două săptămâni numărul de cazuri va fi în creştere, nu va exista o analiză optimistă în niciun domeniu.

"Aşa că acest răspuns nu este la mine, analiza nu este la specialişti, cheia este la fiecare între noi. Depinde de comportamentul nostru şi de ceea ce mai răbdăm un pic încă", a mai spus Vela.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.