Operațiunea de ridicare a navei răsturnate cu oi la Midia a eşuat. Vasul are mai multe punți nedeclarate
Nava cu oi răsturnată acum mai bine de două luni lângă Midia ar fi fost încărcată până la refuz. Pe vas, ar fi de două ori mai multe animale decât scrie în acte, înghesuite pe punţi suplimentare.
Nava cu oi răsturnată acum mai bine de două luni lângă Midia ar fi fost încărcată până la refuz. Pe vas, ar fi de două ori mai multe animale decât scrie în acte, înghesuite pe punţi suplimentare. Sâmbătă, prima operaţiune de ridicare a navei a eşuat, cablurile macaralei au cedat din cauza greutăţii. În plus, supraîncărcarea ar putea fi şi cauza naufragiului.
Imagini din timpul operaţiunii spectaculoase din Marea Neagră au fost filmate. O macara gigant, de 1.800 de tone, încearcă să aducă nava în poziţia de plutire cu ajutorul unor cabluri ancorate de puntea vaporului. Misiunea a eşuat.
Operaţiunea a început dimineaţă la ora 8.00. După doar o oră, aceasta a fost sistată şi asta din cauza faptului că mai multe cabluri ale macaralei au început să cedeze.
- Cinci dintre agresorii care l-au ucis în bătaie pe Marian, reținuți. Rudele fostei soții l-au lovit cu toporul...
- Cazul Caracal, în cinema. "Alexandra" spune altfel povestea tinerei ucise de Dincă, în timp ce aștepta salvarea:...
- DIICOT trebuie dea înapoi drogurile confiscate de la un cuplu. Cum s-a ajuns la premiera din justiția României
- Bogdan Peşchir rămâne în arest preventiv. Doar unul dintre judecători a considerat că trebuie eliberat
- Ce ar putea păţi românii care fac zgomot şi îşi deranjează vecinii. Măsura s-ar aplica şi la oraş şi la sat
Nu cablurile au fost de vină.
Concret, nava are mai multe punţi decât se ştia şi ar fi fost supraîncărcată până la refuz cu animale. Potrivit estimărilor, pe navă ar fi nu 14 mii de oi cum este scris în acte, ci cu 10 mii mai mult.
Compania care a câștigat licitația pentru ranfluarea navei Queen Hind are la dispoziție 35 de zile să o repună pe linia de plutire, să scoată cadavrele şi să o igienizeze. Se va munci zi şi noapte. Scafandrii au fost vaccinaţi şi, cât va dura intervenţia, vor purta costume de unică folosinţă şi vor sta în carantină pe un alt vas, unde vor şi dormi.
Operaţiunea costă statul român patru milioane de euro. Banii vor fi recuperaţi din asigurarea armatorului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰