Traficant de migranți, săltat direct dintr-un taxi, în Timișoara: "Și pe taximetrist l-o luat, fii atent!" (Video)

De Daniel Murărescu.
Publicat: 24.09.2020, 22:27.
Actualizat: 24.09.2020, 22:42

Un cetățean turc, suspectat a fi liderul unei grupări specializate în trafic de migranți, a fost săltat în plină stradă dintr-un taxi, în Timișoara, în urma unei operațiuni speciale. Totodată, polițiștii de frontieră au ridicat zeci de transfugi dintr-un TIR, o benzinărie și o pensiune din oraș.

Potrivit Opinia Timișoarei, operațiunea a avut loc după ce oamenii legii au primit informații potrivit cărora într-un TIR ar fi transportați mai mulți migranți din Orientul Mijlociu. Iar suspiciunile s-au confirmat. Polițiștii au tras pe dreapta un autocamion, pe Autostrada Timișoara - Arad, lângă Orțișoara, în care au găsit nouă persoane ascunse. Alte 23 așteptau transportul într-o benzinărie.

Migranți ilegali descoperiți de Poliția de Frontieră

Cu toții urmau să fie duși peste frontieră cu ajutorul filierei de trafic de migranți condusă de un cetățean turc, ce coordona mai mulți români. Rețeaua, una bine organizată, ar fi fost sub monitorizarea poliției de frontieră de mai multă vreme. De altfel, doar în ultimele două luni, membrii grupării ar fi transferat peste graniță cel puțin 150 de turci și sirieni.

Migranții erau aduși ilegal în România și cazați la o pensiune din Timișoara, iar după un timp erau transportați în diverse parcări de TIR-uri. De acolo, membrii rețelei îi ascundeau în remorci sau printre mărfuri, pentru a îi duce în țări din vestul Europei. Totul, contra cost. Potrivit presei locale, aceștia plăteau între 10.000 și 15.000 de euro, odată ajunși la destinație.

Coordonatorul rețelei, de origine turcă, a fost ridicat de către polițiștii de frontieră dintr-un taxi, în Timișoara, joi după-amiază. Alături de el, patru români au fost reținuți pentru 24 de ore, iar alți doi au primit control judiciar.

Turcul va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Citește și: Şofer român oprit în Vama Giurgiu, pentru că avea un migrant la motor

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.