Antena Meniu Search
x

Vlad Pascu riscă închisoare pe viață. Cerere de reîncadrare a faptei din ucidere din culpă în omor calificat. Avocat: "Ar trebui să fie admisă"

Vlad Pascu riscă închisoare pe viață, după ce avocatul Cuculis a cerut reîncadrarea faptei sale în omor calificat. Pe 19 august 2023, tânărul s-a urcat drogat la volan și a lovit cu mașina un grup de tineri, doi dintre ei pierzându-și viața.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 15:19

Vlad Pascu accident 2 Mai
Vlad Pascu riscă închisoare pe viață. Cerere de reîncadrare a faptei din ucidere din culpă în omor calificat - Observator

Avocatul Adrian Cuculis a cerut Parchetului să schimbe încadrarea faptei din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat.

"În cazul accidentului de la 2 Mai am cerut Parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat. În mod normal ar trebui să fie admisă și trimis dosarul către Tribunalul Constanța", spune avocatul.

În acest caz, Vlad Pascu riscă închisoarea pe viață. Pe 19 august 2023, tânărul s-a urcat drogat la volan și a lovit cu mașina un grup de tineri, doi dintre ei pierzându-și viața.

Filmul nopţii în care Vlad Pascu a ucis doi studenţi

Poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să-şi vadă de drum în noaptea în care a ucis doi tineri sunt complici morali la crimă. Este acuzaţia premierului, după primul val de demiteri care a vizat mai-marii din poliţia constănţeană. Agenţii detaşaţi la mare aduc şi ei acuzele lor. Spun că erau folosiţi doar ca semafoare umane şi nu li se dădea voie să oprească şoferii beţi sau drogaţi.

Sunt imagini filmate pe strada Ion Creangă, artera principală din Vama Veche. Vlad Pascu îşi conduce maşina prin mulţime, în timp ce doi amici stau sprijiniţi pe portbagaj. Este ora 12:19 minute şi începutul unei nopţi tragice.

Șoferii s-au avertizat între ei cu privire la comportamentul șoferului drogat la volan

La ora 00:40 venea primul apel la 112. Şoferii avertizau că Pascu conduce haotic între Vama Veche şi 2 Mai. Vestea se răspândea şi pe grupurile de WhatsApp ale şoferilor.

"Erau 5 tineri, băieți și fete, claie peste grămadă într-o mașină de 4 locuri cu indulgenţă. La ce depășire de coloană a făcut tinerelul de la volan, cu 120 km/h, dacă nu-l lăsa cel de pe contrasens să se replieze, 5 tineri erau istorie", arată o postare din grupul Retromobil. 

Maşina este controlată abia la ora 1:50. Agentul care o trage pe dreapta ceruse să plece în urmărie cu o oră înainte, dar superiorii i-au zis să stea pe loc. Testat doar pentru alcool, nu şi pentru droguri, Vlad Pascu e lăsat să plece la ora 4.30. Se întoarce în Vama Veche unde se droghează alături de prieteni. La 5.20, la intrarea în 2 Mai, loveşte grupul de opt tineri şi ucide doi dintre ei.

Tragedia de la 2 Mai putea fi evitată. Vlad Pascu a fost lăsat liber de polițiști

Deşi a fost oprit în trafic şi asupra lui au fost descoperite droguri înainte de accident, Vlad Pascu, şoferul vinovat, a fost lăsat liber şi netestat de poliţişti. După tragedie, oamenii legii au fost trimiși pe străzi, inclusiv în Vama Veche. Culmea, a doua zi, la doar câteva sute de metri de locul unde a fost oprit Pascu, a fost tras pe dreapta nepotul de 22 de ani al comisarului șef Marin Dincă, adjunctul Poliției Constanța. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Vlad Pascu riscă închisoare pe viață. Cerere de reîncadrare a faptei din ucidere din culpă în omor calificat. Avocat: "Ar trebui să fie admisă"