Antena Meniu Search
x

Opt sirieni ascunşi într-un microbuz, prinşi când încercau să intre ilegal în România. Şoferul a vrut să mituiască poliţiştii

Poliţiştii de Frontieră din Giurgiu au găsit opt cetăţeni sirieni care încercau să intre ilegal în România, ascunşi într-un microbuz, printre marfa transportată. Şoferul autoturismului, care a încercat să le ofere mită poliţiştilor, şi un pasager, ambii cetăţeni români, au fost reţinuţi pentru trafic de migranţi, transmite News.ro.

de Redactia Observator

la 26.11.2022, 11:26

Sirienii
Cei opt sirieni încercau să intre ilegal în ţară, ascunşi printre marfă - Poliţia de Frontieră

Poliţia de Frontieră a anunţat, sâmbătă, că două persoane s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în România dinspre Bulgaria, călătorind cu un microbuz, unul fiind şofer, celălalt pasager.

”În momentul prezentării documentelor pentru controlul de frontieră, şoferul, un cetăţean român în vârstă de 23 de ani, a introdus o bancnotă de 50 de euro în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport, oferind-o unui poliţist de frontieră, cu scopul de a evita controlul fizic amănunţit al microbuzului. Imediat poliţiştii de frontieră au informat ofiţerii D.G.A., care au demarat activităţile procedurale specifice. Totodată, poliţiştii de frontieră au verificat compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, ocazie cu care, într-un locaş special amenajat, au fost identificate opt persoane de sex masculin, cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani”, a arătat sursa citată.

Ofiţerii de politie judiciară din cadrul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu şi Compartimentul P.C.M.I.I.T. al Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, fac cercetări cu privire la două persoane, cetăţeni români, care au calitatea procesuală de suspect, pentru trafic de migranţi şi dare de mită.

Inculpaţii au fost reţinuţi de procurorul de caz

Pe acelaşi subiect

”Din cercetări a rezultat că persoanele descoperite au fost preluate de către cei doi cetăţeni români din Sofia, urma să fie introduse în mod fraudulos în România şi aveau ca destinaţie finală Germania. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat de către cei 8 cetăţeni sirieni, respectiv dare de mită şi trafic de migranţi (şoferul microbuzului) şi trafic de migranţi (pasagerul microbuzului)”, a precizat Poliţia de Frontieră.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţenii de origine siriană au fost predaţi Poliţiei de Frontieră din Republica Bulgaria.

Cei doi români au fost reţinuţi de procurorul de caz, iar sâmbătă vor fi prezentaţi Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă. În prezent ofiţerii S.J.A. Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, derulează activităţi de urmărire penală în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Opt sirieni ascunşi într-un microbuz, prinşi când încercau să intre ilegal în România. Şoferul a vrut să mituiască poliţiştii