Antena Meniu Search
x

Video Opt victime ale exploziei din Crevedia, chemate la audieri. Procurorii vor să afle mai întâi versiunea oamenilor şi apoi îl vor audia pe patronul firmei de GPL

Explozia din Crevedia. În timp ce locul exploziei era împânzit de anchetatori, la Parchet supravieţuitorii refăceau filmul celei mai tragice nopţi din viaţa lor. Procurorii i-au audiat pentru a afla ce ştiau despre staţia GPL care funcţiona la doi paşi de casele lor. Zilele următoare vor fi chemaţi şi pompierii care au intervenit după explozii. Deocamdată, patronul firmei nu a dat declaraţii.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 01.09.2023, 19:33

Vezi și

Rând pe rând, martorii tragediei au stat ore în şir de vorbă cu anchetatorii. Pentru mulţi a fost o experienţă neplăcută, dar necesară pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut nenorocirea. Opt victime ale exploziilor din Crevedia au fost chemate la audieri la Parchetul Tribunalului Ilfov. Mărturiile lor vor fi puse cap la cap in dosar de către procurori, iar dupa ce audierile vor fi finalizate, anchetatorii vor sta de vorba si cu administratorii stației GPL.

Administratorul firmei a primit amenda maximă, 5.000 de lei

Surse Observator susţin că procurorii vor să ştie tot ce s-a întâmplat la depozitul GPL, care a fost închis în urmă cu trei ani, înainte să discute cu Ionuţ Doldurea, patronul firmei în curtea căreia noapte se transfera gaz dintre-o cisternă în alta. Vor depune mărturie şi răniţii, atunci când starea lor de sănătate va permite acest lucru. 12 dintre victime sunt tratate în străinătate. Premierul Marcel Ciolacu a vizitat spitalul Militar din Bruxelles acolo unde sunt internaţi un pompieri şi un localnic. Alţi 10 români sunt îngrijiţi în clinici din Austria, Norvegia şi Germania. În spitalele de la noi  mai sunt 20 de pacienţi cu arsuri pe mai bine de jumătate din corp. 24 de oameni au fost deja externaţi.

În paralel cu ancheta se desfăşoară şi controale la staţiile GPL din toată ţara. La Caracal, printre societăţile amendate se numără şi firma familiei Doldurea, care deţinea şi depozitul care a explodat la Crevedia. Ieri, angajaţii nu au lăsat anchetatorii să intre în curte. Culmea ironiei, staţia este amplasată chiar în vecinătatea sediului pompierilor din Caracal. Acolo se pot stoca peste 770 de mii de litri de gaz petrolier lichefiat. "Au fost găsite scăpări de GPL la instalaţia tehnologică de transvazare din rezervoare în autocisternă. Un robinet defect", a declarat Mario De Mezzo, prefectul judeţului Olt.

Administratorul firmei a primit amenda maximă, 5.000 de lei. Un mizilic pentru o companie care a avut anul trecut un profit de 13 milioane de lei şi operează peste 150 de stații GPL. Controale s-au făcut şi în Gorj. Inspectorii au verificat 9 din cele 17 staţii. Doar două au fost în regulă. Restul au primit amenzi iar 3 dintre ele au fost închise. Sancţiuni de peste 130.000 de lei s-au dat şi în Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Opt victime ale exploziei din Crevedia, chemate la audieri. Procurorii vor să afle mai întâi versiunea oamenilor şi apoi îl vor audia pe patronul firmei de GPL