Antena Meniu Search
x

Video Ora de vară 2024. Schimbarea bruscă poate fi nocivă pentru organism: avertismentul medicilor

Ora de vară 2024. În această noapte, trecem la ora de vară şi ştiu că mulţi aşteptam acest lucru. Ora 3 va deveni ora 4. Prin urmare, noi vom dormi mai puţin cu o oră. În ultimii ani, mai multe state printre care şi Iordania sau Iran au renunţat la introducerea orei de vară. Şi Uniunea Europeană ar vrea să renunţe la acest mecanism de schimbare a orei. 

de Angela Bertea

la 30.03.2024, 15:09

Vezi și

Bărbat: Puţin simt, da. Dar în câteva zile, maxim o săptămână deja intru în normal.  

Schimbarea bruscă de program ne-ar putea da organismul peste cap, spun specialiştii. 

Adina Zota, psiholog: Trecerea la ora de vară, practic înseamnă diminuarea somnului cu o oră. Ca orice schimbare produce efecte şi din punct de vedere psihologic, şi din punct de vedere al fizicului, emoţionalului. Creşte gradul de irascibilitate, gradul de nervozitate, stresul poate să vină într-o cantitate mai mare. 

Femeie: Cei care lucrează şi trebuie să se trezească de dimineaţă, cred că resimt. Eu, personal, nu mai trebuie să mă scol aşa de dimineaţă, dar tot resimt un pic. 

Pe acelaşi subiect

În această perioadă creşte şi riscul de infarct

Medicii avertizează că în această perioadă creşte şi riscul de infarct. Imunitatea scade, iar sistemul digestiv şi cel nervos pot fi afectate de schimbare. Revenirea la ora de vară este mai nocivă decât trecerea la cea de iarnă. 

Irina Badrajan, medic de familie: Toată lumea săptămâna viitoare o să fie adormită, o să caşte, o să fie obosită, nu o să fie în stare să se mobilizeze, nu o să dea randament. Nu o să se poată contra, copiii cel puţin la şcoala. O să fie dstul de dificilă toată treaba asta. 

Schimbarea orei este o practică adoptată la nivel global

Schimbarea orei este o practică adoptată la nivel global. Prima dată a fost implementată în timpul Primului Război Mondial. Primii care au introdus-o au fost germanii. În 2018, a fost despus un proiect de lege prin care ţara noastră solicita să se renunţe la ora de vară. Până acum, ţări precum Egipt, Sudan, Iran, Turcia sau Iordania au renunţat la schimbarea orei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ora de vară 2024. Schimbarea bruscă poate fi nocivă pentru organism: avertismentul medicilor