După o oră de ploaie, Bucureștiul a ajuns sub ape. Codul portocaliu de furtună şi ploi a lăsat dezastru în urmă
A plouat cât pentru o lună în Bucureşti. Iar canalizarea nu a făcut faţă. Nordul Capitalei a fost acoperit de ape.
- Canalele care au refulat au împins capacele.
- Maşinile au trebuit să treacă prin apa de aproape o jumătate de metru.
În doar câteva zeci de minute, mai multe străzi şi bulevarde din capitală s-au transformat în bălţi. Cel mai afectat de ploaia torenţială a fost sectorul 1.
Canlizarea nu a mai făcut faţă nici pe şoseaua Siseşti. Oamenii au făcut baraj din saci ca să mai potolească puhoiul care ameninţa să le ia maşinile pe sus.
Iar pe lacul Herăstrău, un bărbat a fost la un pas de moarte după ce barca pe care se afla s-a răsturnat. Un trecător a auzit strigăte de ajutor şi a sunat la 112.
Bărbatul era conştient şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Şi nu a fost singurul prins de vijelie în mijlocul apei. Alţi doi bărbaţi, care nu au mai putut înainta cu barca, au au fost ajutaţi de pompieri să ajungă la mal.
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
- Rezultate LOTO 6/49 duminică 16 februarie 2025, ora 18:50. Numerele câştigătoare la loto azi
- Eurostat: România este codaşa Uniunii Europene la educaţia digitală. Care sunt cauzele
- Cutremur azi în România. Un seism de 3,6 pe scara Richter s-a produs în Vrancea
În nordul capitalei cantitatea de ploaie a ajuns la 45 de litri pe metru pătrat. Furtuna puternică a creat probleme şi în câteva localităţi din judeţul Ilfov. În Baloteşti, a plouat în câteva zeci de minute cât într-o lună.
Canalizările au dat pe dinafară, iar şoferii au fost în pericol să rămână blocaţi în mijlocul apelor. Tocmai de aceea poliţiştii au oprit accesul maşinilor.
Iar lucrătorii de la drumuri au venit cu motopompe şi vidanje. De ajutorul lor au avut nevoie şi câţiva oameni din zonă, după ce le-au fost inundate gospodăriile.
Peste 40 de apeluri au ajuns la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă după furtuna violentă din Bucureşti şi Ilfov. Pompierii au muncit până târziu în noapte ca să scoată apa din subsolurile, casele, curţile şi garajele inundate.
De la 1 iunie, România a înregistrat un record de coduri de vreme rea. Meteorologii au emis 441 de avertizări de tip now-casting, dintre care 52 de cod roşu, 229 de cod portocaliu şi 152 de cod galben.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰