Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Oraşul din România care a declarat stare de alertă, după ce nu a mai fost ridicat gunoiul de pe străzi de trei luni

Un oraş din judeţul Vâlcea a declarat stare de alertă pentru că nu a mai fost ridicat gunoiul de pe străzi de trei luni. Autorităţile spun că localitatea a rămas fără firmă de salubrizare din luna iunie, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 20.09.2024 , 18:19

Oraşul din România care a declarat stare de alertă, după ce nu a mai fost ridicat gunoiul de pe străzi de trei luni Oraşul din România care a declarat stare de alertă, după ce nu a mai fost ridicat gunoiul de pe străzi de trei luni - Profimedia

Autorităţile din oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea, au propus declararea stării de alertă, din cauza deşeurilor menajere care nu au mai fost ridicate de luni de zile de pe străzile oraşului, în contextul în care administraţia locală a rămas fără furnizor de servicii de salubrizare încă din iunie. Prefectul de Vâlcea anunţă că şi-a exprimat acordul privind declararea stării de alertă la nivelul oraşului Băbeni, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile. Băbeni este al doilea oraş care declară starea de alertă din cauza unei crize a deşeurilor, municipiul Drăgăşani confruntându-se, în această perioadă, cu aceeaşi problemă.

Nu a mai fost ridicat gunoiul de pe stradă de trei luni

”Astăzi, 20 septembrie 2024, a avut loc o întânire de urgenţă, în sistem audioconferinţă, a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, prin care s-a luat act de proiectul de hotărâre transmis de CLSU Băbeni cu privire la propunerea declarării stării de alertă, la nivelul oraşului Băbeni, în vederea asigurării continuităţii serviciului public de salubrizare. Ca urmare a adresei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Băbeni din data de 19 septembrie 2024,  respectiv a proiectului de hotărâre privind propunerea declarării stării de alertă la nivelul oraşului Băbeni, vă informăm că prefectul judeţului Vâlcea şi-a exprimat acordul privind declararea stării de alertă la nivelul oraşului Băbeni, pentru o perioadă de maxim 30 de zile”, anunţă, vineri după-amiază, Prefectura Vâlcea.

Articolul continuă după reclamă

În baza acordului emis de la nivelul Instituţiei Prefectului, urmează ca membri Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Băbeni să întreprindă măsurile necesare pentru declararea stării de alertă la nivelul oraşului Băbeni prin adoptarea unei noi hotărâri de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Băbeni.

Pe acelaşi subiect

Documentul adoptat a nivel local trebuie să prevadă, concret măsurile pentru creşterea capacităţii de răspuns, asigurarea rezilienţei comunităţilor şi diminuarea impactului tipului de risc necesar a fi aplicate, condiţiile concrete de aplicare şi destinatarii acestor măsuri, care se vor realiza pe durata stării de alertă, cât şi instituţiile şi autorităţile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor.

Primăria Băbeni a solicitat, în 19 septembrie, prefectului judeţului Vâlcea acordul în vederea declarării stării de alertă „în scopul preîntâmpinării periclitării sănătăţii populaţiei şi al asigurării continuităţii serviciului public de salubrizare”.

”Prin acest document, autoritatea locală a informat Instituţia Prefectului  că, începând cu luna iunie 2024, la nivelul UAT Băbeni nu au mai fost colectate deşeurile municipale, ca urmare a expirării contractului încheiat cu  operatorul de salubrizare. Această situaţie a determinat acumularea unor cantităţi semnificative în punctele de colectare, cu implicaţii negative asupra sănătăţii populaţiei şi asupra factorilor de mediu din apropierea acestora (sol, apă etc)”, se arată într-un comunicat a Prefecturii Vâlcea.  

Băbeni este al doilea oraş care declară starea de alertă din cauza unei crize a deşeurilor, municipiul Drăgăşani confruntându-se, în această perioadă, cu aceeaşi problemă. Prefectul de Vâlcea şi-a dat acordul, săptămâna aceasta, joi, pentru declararea stării de alertă la Drăgăşani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Oraşul din România care a declarat stare de alertă, după ce nu a mai fost ridicat gunoiul de pe străzi de trei luni