Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România unde se închiriază biciclete cu 2 lei/oră. A apărut o problemă pe care autorităţile nu o anticipau: "Ideea se adresează unui alt tip de popor"

Autorităţile din Buzău au vrut o alternativă nepoluantă la transportul public în comun aşa că au accesat fonduri europene şi au răspândit prin oraş staţii de închiriere inteligente pentru biciclete. Doar că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, aşa că acum trebuie să le găsească şi să le repare, întrucât ele mai multe dintre ele au fost vandalizate şi abandonate prin oraş.

de Redactia Observator

la 22.11.2023, 08:27

Vezi și

În Buzău, locuitorii pot închiria biciclete direct din cele 49 de staţii inteligente răspândite prin municipiu. În total,  500 de biciclete, care se pot închiria la prețuri foarte mici: 2 lei pe oră. "E foarte practică, nu ştiu, am mers bine. Sunt mult mai accesibile decât o maşină. Şi ajungi mult mai repede", crede o tânără. 

Bicicletele primăriei, distruse

Doar că, ce ar fi trebuit să fie un program de mobilitate urbană sau o alternativă nepoluantă la transportul public, s-a dovedit a fi un mare haos. Zeci de biciclete au fost vandalizate şi abandonate prin oraş. "Eu am găsit una la mine la poartă. Nu am putut să dau maşina afară din curte", spune un bărbat. 

Motivul pentru care bicicletele au rămas fie fără pedale, fie fără alte componente ar fi, în principiu, lipsa de educaţie, dar şi lipsa unor reguli specifice. Municipalitatea s-a grăbit să lanseze programul fără să aibă angajată o firmă de mentenanță.

Pe acelaşi subiect

"O astfel de idee se adresează unui alt tip de popor decât al nostru, şi apoi primăria trebuia să facă contractul de reparaţii, de mentenanţă pentru biciclete şi apoi să le dea drumul, că era clar că vor fi vandalizate", spune un bărbat.

"Licitaţia pentru desemnarea unei firme de mentenanţă fiind în curs de finalizare, undeva în jurul datei de 4 decembrie", a declarat Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

Bicicletele vor fi retrase de pe străzi în luna decembrie, urmând ca în luna martie să fie amplasate din nou în stații. Vor veni însă la pachet cu reguli mai stricte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Oraşul din România unde se închiriază biciclete cu 2 lei/oră. A apărut o problemă pe care autorităţile nu o anticipau: "Ideea se adresează unui alt tip de popor"