Antena Meniu Search
x

Video Ovidiu Anton Stoica, românul despre care se credea că a murit în războiul din Ucraina, găsit în viaţă: "Trăiesc. Doamne, îţi mulţumesc!"

Război în Ucraina. Românul voluntar în războiul din Ucraina despre care se credea că ar fi fost ucis în luptă, este în viaţă! Reporterii Observator au reuşit să ia legătura cu acesta, şi a dezminţit informaţia. Bărbatul a plecat din Ucraina în urmă cu 11 zile, iar acum este în siguranţă. 

de Redactia Observator

la 24.03.2024, 07:44

Vezi și

Român: Toată lumea crede că am murit. Nu am murit, sunt bine. Trăiesc. Doamne, îţi mulţumesc! 

A supravieţuit războiului din Ucraina

Informaţia legată de decesul bărbatului de 39 de ani, a fost iniţial postată pe o reţea de socializare, unde se scriu constant informaţii legate de războiul din Ucraina. Mai apoi, a fost confirmată de grupul de luptă format din voluntari români - Romanian Battlegroup „Getica . Apropiaţii bărbatului au încercat să ia legătura cu acesta, însă nu au reuşit. Aşa că dezinformarea a continuat.

La începutul războiului, Tony a renunţat la joburile pe care le avea şi a plecat la graniţa de est a ţării, pentru a ajuta refugiaţii. Petru, amicul său, a fost şi el voluntar, la Isaccea. 

Pe acelaşi subiect

Petru Gabor, prietenul lui Ovidiu: Pentru început, a făcut voluntariat în vama Isaccea. S-a înrolat şi făcea evacuări. Evacua răniţi, cu toate că era înarmat pentru propria protecţie. Ei nu trăgeau în nimeni. 

Cine este românul despre care se credea că a murit în războiul din Ucraina

Ovidiu Anton Stoica are un trecut sumbru. La doar 19 ani, ar fi fost arestat în Spania pentru jaf armat şi a făcut ani grei de închisoare. În ultimul mesaj vocal lăsat de acesta, în urmă cu câteva săptămâni, îi cerea ajutorul prietenului său Petru, chiar de pe front. Nu mai avea cu ce să scoată din luptă camarazii răniţi.

Ovidiu Anton Stoica: Am cărat un rănit cu pături şi a murit, că tot atingea solul. Măi, Petrule...Tărgi, tărgi! Să-i scoatem pe ăştia din zona roşie, să îi poată vedea medicii. Tărgi din alea de plastic, de material, cu mânere. 

Românul se înrolase în Legiunea Internaţională "Luptă pentru Ucraina", o unitate militară a Forțelor de Apărare Teritorială format din voluntari străini. Era responsabil de extracţia răniţilor din regiunea Harkov de pe linia frontului şi ar fi fost chiar comandant de pluton. Acum 11 zile, Tony s-a întors în Spania, acolo unde este stabilit. Anul trecut, un arădean în vârstă de 27 de ani a murit în luptele cu ruşii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ovidiu Anton Stoica, românul despre care se credea că a murit în războiul din Ucraina, găsit în viaţă: "Trăiesc. Doamne, îţi mulţumesc!"