Antena Meniu Search
x

Rusia anunță crearea a două noi armate terestre: "SUA și sateliții săi sunt extrem de îngrijorați de succesul armatei ruse"

Război în Ucraina. Ministrul rus al Apărării a declarat miercuri că forţele ruse vor avea până la sfârşitul anului două noi armate terestre combinate, 16 noi brigăzi militare și 14 noi divizii. Unii observatori militari occidentali cred că Vladimir Putin va anunţa o nouă mobilizare după alegeri, deşi Serghei Șoigu a anunţat toamna trecută că 335.000 de persoane s-au înrolat în armată în 2023 şi a dat asigurări că nu este luată în calcul o nouă mobilizare. Iar Dmitri Medvedev a spus la finalul lunii decembrie că o jumătate de milion de persoane s-au înrolat pe bază de contract în armata rusă în cursul anului 2023.

de Redactia Observator

la 21.03.2024, 16:32

Rusia anunță crearea a două noi armate terestre: "SUA și sateliții săi sunt extrem de îngrijorați de succesul armatei ruse"
Rusia anunță crearea a două noi armate terestre: "SUA și sateliții săi sunt extrem de îngrijorați de succesul armatei ruse" - Profimedia

Forțele armate ruse vor crea până la sfârșitul anului două noi armate terestre combinate, 14 divizii și 16 brigăzi, a declarat Serghei Șoigu în timpul unei întâlniri cu ceilalți șefi ai Apărării de pe 20 martie, relatează Reuters. 

"Până la sfârșitul anului, intenționăm să formăm două armate combinate și 30 de formațiuni, inclusiv 14 divizii și 16 brigăzi", a spus Şoigu. "Vom continua să întărim armata rusă proporțional cu amenințările emergente la adresa securității țării noastre",a spus el.

De asemenea, Şoigu a anunțat că au fost deja formate un nou corp de armată, o divizie de puști motorizate, o flotilă pe Nipru și o brigadă de bărci fluviale. 

"Grupurile de trupe rusești continuă să strângă inamicul afară din pozițiile lui", a mai declarat ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu. "Statele Unite și sateliții săi sunt extrem de îngrijorați de succesul Forțelor Armate Ruse", a dat asigurări Şoigu în faţa generalilor săi. 

Pe acelaşi subiect

Mai mulți analişti militari au subliniat că Moscova îşi va intensifica cel mai probabil eforturile de mobilizare după alegerile prezidențiale în timpul cărora Vladimir Putin și-a asigurat alţi șase ani la putere, scrie Kyiv Independent

Preşedintele Putin a ordonat o mobilizare "parţială" de 300.000 de rezervişti în septembrie 2022, determinând sute de mii de bărbaţi tineri să plece din ţară pentru a evita să fie trimişi să lupte.

De atunci Putin a spus în mod repetat că nu este necesară o nouă mobilizare, după ce unii oficiali ruşi au considerat-o şi pe prima o greşeală din cauza acestor plecări. 

În ianuarie 2023, preşedintele rus a anunţat un plan de extindere a armatei la 1,5 milioane de personal militar până în 2026. 

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus la finalul anului 2023 că  începând cu 1 ianuarie 2023, jumătate de milion de oameni s-au înrolat în armată ca militari profesionişti.

Portalul RBC a menţionat atunci citând un raport al Forţelor Armate ruse că în prezent armata rusă are în total 640.000 de persoane cu contracte profesionale.

Rusia controlează aproape o cincime din Ucraina, iar președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor să continue să atace mai departe, după ce Moscova a cuerit luna trecută micul oraș Avdiivka din Doneţk.

Din februarie 2022 când a invadat Ucraina, Rusia a ocupat 65.000 km pătrați de teritoriu ucrainean, conform unui calcul al Şcolii Harvard Kennedy.

Câţi soldaţi a pierdut Rusia în Ucraina

Site-urile independente de investigaţii Mediazona și BBC Rusia au reuşit să confirme în februarie 2024 moartea a peste 46.000 de ruși în Ucraina, mobilizați și voluntari, pe baza datelor din surse deschise publicate online. Adică notificări de deces, comunicate ale autorităţilor locale, necrologuri apărute în mass-media sau pe reţelele sociale. Cele două media subliniază că bilanţul real este în mod cert mult mai dramatic. El ar putea fi de două ori mai mare, estimează emisia în limba rusă a BBC.

Totuşi nu toţi aceşti morţi ar fi soldaţi din armata regulată a Rusiei. Potrivit acestei surse, "două treimi dintre morţi (aproape 30.000) nu aveau nicio legătură cu armata înainte de invazie". Prin urmare, este vorba de persoane mobilizate, de voluntari, de combatanţi ai unor companii militare private sau de deţinuţi care s-au înrolat în unităţi de luptă în schimbul unei amnistii.

Platforma de ştiri independentă Meduza a relatat la finalul lunii februarie 2024 că cel puțin 75.000 de soldați ruși au murit în Ucraina, pe baza detelor din Serviciului Federal de Statistică al Rusiei şi registrelor de moştenire.  

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susţine că pierderile armatei ruse se ridică la peste 430.000 de morţi şi răniţi, în timp ce secretarul american al Apărării Lloyd Austin a estimat bilanţul la 315.000 de morți și răniți. În august 2023, The New York Times evalua, citând oficiali americani, pierderile de militari ruşi la 120.000 de morţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Rusia anunță crearea a două noi armate terestre: "SUA și sateliții săi sunt extrem de îngrijorați de succesul armatei ruse"