Antena Meniu Search
x

Video Ovidiu locuiește într-o casă sărăcăcioasă cu părinții și cele 2 surori. Băiețelul și-a construit singur din pământ și crengi căsuța în care ar vrea să locuiască

Când eşti copil, doar cerul este limita. Niciun vis nu pare imposibil şi nimic nu te poate opri să-l construieşti în miniatură. La zece ani, Ovidiu, a ridicat în curte, din pământ, crengi şi pietre, căsuţa în care ar vrea să trăiască.

de Redactia Observator

la 07.01.2021, 09:37

Vezi și
  • Mai multe persoane s-au implicat pentru a îndeplini visul băiatului.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Arată cu totul altfel faţă de locuinţa mică şi neîncăpătoare pe care o împarte cu părinţii şi cele două surori. Câţiva oameni cu suflet mare le-au sărit în ajutor, dar mai au nevoie de bani ca să aibă cu adevărat casa pe care o vor.

O cameră în care Ovidiu visează să aibă un birou, unde să-şi facă temele. În casa sărăcăcioasă în care trăieşte acum, împreună cu părinţii şi cele două surori, nu este spaţiu suficient. Este nevoit să scrie pe pat. Stau cinci suflete într-o singură încăpere. 

MamăAici dormim toţi.

Reporter: Este greu?

Mamă: Da, este greu. 

Dar se au unii pe alţii şi mai au ceva. Credinţa care le dă putere şi speranţă că, într-o zi, se vor muta într-o casă nouă. 

Reporter: Este casa în care visezi să stai?

Ovidiu: Da, as vrea sa stau aici. 

Tocmai de aceea a construit-o în miniatură: pentru că şi-o doreşte atât de mult. Cu ajutorul unor oameni generoşi, cel mai mare vis al său - noua locuinţă - începe să prindă contur. 

Din păcate însă, mai este mult de muncă, iar banii nu sunt destui pentru a o termina. 

VoluntarPosibilitățile noastre sunt mici și nu știu dacă vom reuși să facem o căsuță chiar cum vor ei. Noi ne străduim. Facem ce mai putem face, de la bugetul local și mai sunt câteva ONG-uri care și-au arătat dorința de a ajuta. 

Familia nu ar reuşi altfel. Tatăl abia se descurcă să strângă bani pentru mâncare. 

Tatăl lui Ovidiu: Mai confecționez câteva linguri de lemn, umerașe, furculițe. Mergem la țară, la orașe, le vindem la târguri. 

Acum, copiii nu primesc nici alocaţie. pentru că familia are datorii la bugetul local. Tatăl lor a fost amendat de mai multe ori pentru că-şi vindea lingurile din lemn pe un trotuar din Arad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ovidiu locuiește într-o casă sărăcăcioasă cu părinții și cele 2 surori. Băiețelul și-a construit singur din pământ și crengi căsuța în care ar vrea să locuiască