Antena Meniu Search
x

Video "Păcat, păcat, de sângele vărsat". Momente de reculegere și coroane de flori în memoria eroilor martiri din decembrie 1989, la 32 de ani de la Revoluţie

S-au împlinit 32 de ani de când prețul libertății a fost plătit cu sânge de timișoreni. Pentru a arăta tuturor că eroii nu vor fi uitaţi niciodată, suporterii echipei de fotbal din oraș au refăcut simbolic traseul parcurs de revoluționari în acele zile din 1989. Sub sloganul "Cine uită e complice" au avut loc momente de reculegere, s-au depus coroane de flori şi s-au strigat lozinci din timpul Revoluţiei. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.12.2021, 08:35

Vezi și

Mai bine haimana decât trădător, mai bine huligan decât dictator.

Timişorenii au păstrat tradiţia. Au pornit pe jos, din Piaţa Maria, unde s-a aprins scânteia Revoluţiei într-un marş pe străzile oraşului.

Comemorăm deja al 16-lea an consecutiv. Eroii Revoluţiei pentru unii dintre noi au fost părinţii ăn stradă, bunicii. E foarte important pentru istoria oraşului şi nu numai. 

Suntem simpli cetăţeni şi îi comemorăm pe cei care ne-au adus în postura în care să putem vorbi liber, să putem să trăim aşa cum ne dorim.

Pe acelaşi subiect

Candele pe treptele Catedralei Mitropolitane

Au mărşăluit spre Catedrala Mitropolitană, unde au aprins candele pe treptele lacăşului de cult. Defilarea s-a încheiat la Cimitirul Eroilor, în locul în care au fost înmormântaţi cei căzuţi în 89.

Păcat, păcat, de sângele vărsat... Păcat, păcat, de sângele vărsat...

Soţul meu, care a ieşit la Revoluţie este acolo în spate, nu mai poate să vorbească, în zilele de Revoluţie a fost în centru.

Zeci de tineri, pe urmele martirilor din decembrie 1989

În anii trecuţi, sute de oameni participau la marşul în memoria celor care s-au jertfit pentru libertate în decembrie 1989. Acum, sub reguli stricte şi atent supravegheați, doar 100 de tineri au participat la comemorare.

Cinste lor, cinste lor, cinste lor eroilor!

La fel ca noi toţi, şi eu am regrete pentru cei care au luptat într-adevăr în acele zile. 

17 decembrie a fost ziua în care s-au auzit primele focuri de armă la Revoluţie. A fost, de altfel și cea mai sângeroasă zi, în care 60 de oameni au murit, iar alţi peste 200 au fost răniți. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Păcat, păcat, de sângele vărsat". Momente de reculegere și coroane de flori în memoria eroilor martiri din decembrie 1989, la 32 de ani de la Revoluţie