Antena Meniu Search
x

Video "Eroii nu mor niciodată". Zeci de timişoreni merg pe urmele martirilor din decembrie 1989, la 32 de ani de la Revoluţie

"Eroii nu mor niciodată". La Timișoara, peste 150 de oameni îşi aduc aminte de momentele dramatice din decembrie 1989 și participă la un marș prin locurile care au marcat începutul Revoluţiei care ne-a adus democraţia.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.12.2021, 20:20

Vezi și

La 32 de ani de când prețul libertății a fost plătit cu sângele timișorenilor, suporterii echipei de fotbal din oraş refac simbolic traseul parcurs de revoluționari în acele zile din 1989. E o tradiție în Timișoara, iar prima ediţie a avut loc în 2005.

Pe urmele revoluţionarilor din decembrie 1989

Suporterii s-au adunat în Piața Maria, lângă casa pastorului Laszlo Tokes, locul unde s-a aprins scânteia Revoluției. Au plecat apoi spre Catedrala Mitropolitană, unde vor aprinde candele pe treptele lăcaşului de cult, mergând mai departe prin Piaţa Victoriei. Marşul se încheie la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. 

17 decembrie, zi de doliu în Timişoara

În anii trecuţi, sute de oameni participau la această comemorare. Acum, restricţiile de pandemie împiedică asta. Mâine e zi de doliu la Timişoara. Pe 17 decembrie se auzeau primele focuri de armă. A fost, de altfel și cea mai sângeroasă zi: peste 60 de morți și aproape 200 de răniți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Eroii nu mor niciodată". Zeci de timişoreni merg pe urmele martirilor din decembrie 1989, la 32 de ani de la Revoluţie