Antena Meniu Search
x

Preotul Cristian Pomohaci pare să nu aibă cale de scăpare! Reacţia dură a Bisericii

Biserica nu întoarce şi celălalt obraz pentru preoţii care sunt implicaţi în scandaluri şi pune piciorul în prag. Sfântul Sinod a cerut verificarea fiecărui slujitor din Casa Domnului.

Vezi și

Biserica nu întoarce şi celălalt obraz pentru preoţii care sunt implicaţi în scandaluri şi pune piciorul în prag. Sfântul Sinod a cerut verificarea fiecărui slujitor din Casa Domnului.

Biserica s-a lepădat, deocamdată, de preotul Pomohaci, după înregistrea în care apar propuneri sexuale către un minor.

În cazul preoţilor care l-ar fi  şantajat pe mitropolitul Huşilor cu materiale video compromiţătoare, reprezentanţii BOR aşteaptă să vadă şi ei casetele.

Sunt feţe bisericeşti, într-o sală de tribunal. La judecată, dar nu la cea sfântă. 

Doi dintre cei trei preoţi acuzaţi că l-au şantajat pe episcopul Huşilor pentru bani şi funcţii. 

Anchetatorii ar fi găsit opt filme cu înaltul prelat în ipostaze intime compromiţătoare.

Deocamdată însă, reprezentanţii Sfântului Sinod n-au văzut casetele cu aşa-zisele păcate. 

Iar până când se va încheia procesul, nici nu au cum să le mai vadă. Momentan, episcopul oficiază duminică de duminică slujba la catedrala din Huşi. Nu la fel se întâmplă cu părintele Cristian Pomohaci.

Preotul Pomohaci este anchetat acum de Consistoriul Eparhial de acolo, a fost suspendat pe o perioada de 30 de zile, la sfârşitul acestor 30 de zile vom afla concluzia şi eventuala pedeapsă care va fi aplicată Părintelui Pomohaci.

Preotul-cântăreţ este acuzat că i-a făcut propuneri sexuale unui minor, iar o înregistrare audio a potenţialei conversaţii a stârnit mânia BOR-ului. 

Dacă nu doveşte că este nevinovat, Pomohaci va mai cânta doar muzică populară, pentru că mai marii bisericii vor să-l caterisească.

Mai ales că, un sondaj de anul trecut arată că încrederea românilor în biserică s-a prăbuşit. De la 90, la 58 la sută. 

Principalul motiv, spun oamenii, ar fi că li se cer bani pentru orice. 

De altfel, în urma dezvăluirilor reporterilor Observator din campania "Afacerile bisericii - Precum în cont, aşa şi pe pământ", complexul din Dorna Arini deţinut de Teodosie, mitropolitul Constanţei, a fost închis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Preotul Cristian Pomohaci pare să nu aibă cale de scăpare! Reacţia dură a Bisericii