Meniu
Search
x

Pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite în apropiere de graniţa României cu Republica Moldova

Mii de pachete cu ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii români de frontieră, în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de graniţa României cu Republica Moldova.

De Cristi Ioniţă la 09.03.2021, 15:52
  • Valoarea ţigărilor de contrabandă a fost stabilită la circa 91.500 de lei.
  • Suspecţii care transportau ţigările de contrabandă nu au fost prinşi.

Incidentul s-a produs în apropiere de localitatea Crasnaleuca, judeţul Botoşani, unde poliţiştii români de frontieră au efectuat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, poliţiştii români de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care se deplasau pe jos şi transportau colete voluminoase.

Poliţiştii români de frontieră au intervenit prompt, însă, profitând de întuneric şi de condiţiile meteo, suspecţii au dispărut, abandonând coletele. Acestea au fost ridicate de poliţiştii români de frontieră şi inventariate.

Valoarea ţigărilor de contrabandă, stabilită la circa 91.500 de lei

A ieşit la iveală că în coletele respective erau 7.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, respectiv 150.000 de ţigarete de contrabandă. S-a stabilit că valoarea ţigărilor de contrabandă este de aproximativ 91.500 de lei.

Ţigările de contrabandă au fost indisponibilizate, iar autorităţile au deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Pentru descoperirea suspecţilor, dar şi pentru luarea unor măsuri prin care să se păstreze un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună, autorităţile din România vor colabora cu autorităţile din Republica Moldova.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite în apropiere de graniţa României cu Republica Moldova