Antena Meniu Search
x

Detalii teribile despre pacienta găsită moartă în curtea Spitalului Obregia. Medicii legişti au dat familiei o veste şocantă

Familia pacientei acuză atât spitalul cât şi anchetatorii că nu s-au implicat să o găsească la timp. Cu atât mai mult cu cât, astăzi, cei de la Medicină Legală le-au dat rudelor o veste şocantă.

Vezi și

Familia pacientei acuză atât spitalul cât şi anchetatorii că nu s-au implicat să o găsească la timp. Cu atât mai mult cu cât, astăzi, cei de la Medicină Legală le-au dat rudelor o veste şocantă.

Victoria Trandafirescu a fost văzută în viaţă ultima oară pe 2 august. Era ora 11 când o vecină a vizitat-o în salonul secţiei de Toxicologie a spitalului Obregia, unde era internată de zece zile. Suferea de schizofrenie paranoidă şi, spun apropiaţii, era slăbită. 

A fost o intalnire obisnuita, mergeam in fiecare zi la spital, a mancat si mi-a zis: "Cocoş, eu ma culc". Asta e ultima mea imagine, a declarat prietena victimei.

Şase ore mai târziu, fiica femeii a sesizat că lipseşte. Venise în vizită chiar după apelul mamei sale. Tot atunci, s-a dat şi alarma în spital. Împreună cu asistentele, a început căutarea. După ora 18, conducerea spitalului a anunţat dispariţia la Poliţie. Şi, tot în aceeaşi seară, medicii au declarat-o externată pe pacientă. Asta prevede regulamentul intern al unităţii medicale. 

"Absenţa nejustificată a pacientului pe o perioada mai mare de 8 ore determină externarea din oficiu a acestuia.", transmite ASSMB.

O regulă contestată de rudele femeii, dar şi de specialiştii din domeniu.

Gabi Diaconu, medic psihiatru:

Să faci treaba asta este prin încălcarea legii şi este un fals în acte publice până la urmă. Dacă aşa am ajuns în Psihitarie, să fim de fapt nişte moteluri pentru pacienţi şi dacă nu a predat cheia, atunci îl declarăm că a plecat, înseamnă că ne-am întors undeva în anii 20, 30.

"Ei au externat aerul, ea in continuare este la ei in spital, este vreo dovada ca a iesit pe poarta spitalului? ", este reacţia ginerelui femeii dispărute.

Familia acuză spitalul că ar fi ţinut la secret imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Deşi le-a cerut încă din seara dispariţiei, managerul ar fi refuzat şi le-ar fi predat doar poliţiştilor. Însă şi anchetatorii ar fi intrat în posesia lor abia câteva zile mai târziu. 

Pe 6 August, la patru zile de la dispariţie, rudele au vizionat filmările. În imagini se vede cum Victoria Trandafirescu iese din spital şi se plimbă în curte. 

ROBERT MUNTEANU, ginerele femeii găsite moartă:

Daca imi dadeau imaginile joi, vineri, sambata, cat am facut presiuni la ei acolo, eu o gaseam vie! 

Ieri, după 6 zile de când a fost văzută ultima oară în viaţă, poliţiştii au găsit cadavrul femeii cu ajutorul unui câine de urmă. Era în spatele secţiei din care a plecat, într-o zonă cu tufişuri necurăţate. 

Certificatul de deces pe care l-au primit rudele astazi arata foarte clar: femeia a decedat în data de 7 august, iar la cauza decesului este notat stop cardiorespirator. 

Aşadar, pacienta ar fi murit cu o zi înainte să fie găsită fără suflare. Anchetatorii trebuie să afle acum ce s-a întâmplat vreme de cinci zile: dacă a rămas în curtea spitalului sau ar fi hoinărit pe străzile Capitalei. Familia merge pe prima variantă şi acuză paznicii şi personalul medical că nu s-ar fi implicat suficient. 

ROBERT MUNTEANU, ginerele femeii găsite moartă:

Cum a stat ea 5 zile in curtea spitalului nu-mi dau seama. Cred ca a stat in incinta spitalului. Nu a fost vazuta de nimeni? Mi-e greu sa cred. 

Scandalul a ajuns acum pe masa poliţiştilor de la Serviciul Omoruri şi a procurorilor de la Parchetul General. O anchetă internă a fost declanşată şi la spitalul Obregia. Tragedia se poate repeta oricând şi în orice spital din România. Specialiştii spun că serviciile de pază nu supraveghează suficient pacienţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Detalii teribile despre pacienta găsită moartă în curtea Spitalului Obregia. Medicii legişti au dat familiei o veste şocantă