Antena Meniu Search
x

În documentul pensiei de urmaş a pădurarului ucis de hoţi, la cauza decesului scrie "boală obişnuită"

Pădurarul Liviu Pop a murit împuşcat de hoţii de lemne, în timp ce încerca să apere pădurea de care avea grija de ani de zile. Trei copii au rămas orfani de tată, trei fete, iar autorităţile au decis să-i acorde văduvei o pensie de urmaş.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 04.12.2019, 15:52

Pădurarul Liviu Pop a murit împuşcat de hoţii de lemne, în timp ce încerca să apere pădurea de care avea grija de ani de zile. Trei copii au rămas orfani de tată, trei fete, iar autorităţile au decis să-i acorde văduvei o pensie de urmaş.

Însă, în decizia de acordare a pensiei de urmaş scrie negru pe alb că bărbatul a murit din cauza unei boli obişnuite. Asta, în condiţiile în care pe certificatul de deces scrie clar la cauza decesului: "hemoragie internă prin plagă toracică împuşcată". De ce a fost catalogată moartea violentă a pădurarului ca boală obişnuită în decizia pensiei de urmaş rămâne un mister.

Pădurar ucis de hoţi în pădure, boală obişnuită în acte

Decizia de acordare a pensiei de urmaş pentru pădurarul ucis în pădure a provocat o undă de uimire, după ce, la cauza decesului, în document este menţionată şi cauza: "boală obişnuită", deşi pe certificatul de deces este scrisă de către legist cauza morţii, "hemoragie internă prin plagă toracică împuşcată".

Pe acelaşi subiect
În decizia pensiei de urmaş scrie că pădurarul ucis de hoţi a murit de o boală obişnuită

Astfel, cele trei fete ale pădurarului vor primi o pensie de urmaş de 1024 de lei, câte 340 de lei pentru fiecare copil.

"Un pădurar a informat faptul că se întâmplase ceva greșit pe sectorul său. A anunțat șeful de district, care, la rândul său, a anunțat poliția. A durat jumătate de oră până când a sosit echipajul de poliție și l-a găsit pe pădurar decedat. Este o zonă dificilă. Este o atmosferă grea, nu vă pot descrie. Este un eveniment incredibil, de o violență extremă. Eu sunt în Maramureș acum, pentru a afla mai multe chestiuni. Vă dați seama? L-au împușcat pe pădurar cu PROPRIA LUI ARMĂ!  L-au împușcat în omoplatul drept și nu numai! Liviu Pop a rămas cu trei copii orfani din cauza celor care au furat pădurea. Noi păzim și pădurile private, asta a fost și aici! Pădurea se apără! Rog pe toată lumea să nu mai instinge la violență și să înțeleagă faptul că personalul silvic îngrijește pădurea", declara la momentul respectiv George Mihăilescu, directorul Romsilva.

Pădurarul ucis de hoţii de lemne a fost îngropat la marginea pădurii pe care o proteja.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » În documentul pensiei de urmaş a pădurarului ucis de hoţi, la cauza decesului scrie "boală obişnuită"