Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pădurar din Vaslui, tăiat cu sabia şi bătut de 20 de hoţi de lemne

Un pădurar din Vaslui a ajuns în stare gravă la spital, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost bătut şi tăiat cu sabia de 20 de hoţi de lemne.

de Redactia Observator

la 28.10.2018 , 16:02

Pădurar din Vaslui, tăiat cu sabia şi bătut de 20 de hoţi de lemne Pădurar din Vaslui, tăiat cu sabia şi bătut de 20 de hoţi de lemne - Arhivă

Un pădurar din Vaslui a ajuns în stare gravă la spital, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost bătut şi tăiat cu sabia de 20 de hoţi de lemne.

Totul s-a întâmplat în zona localităţii Valea Mare - Negreşti din judeţul Vaslui, acolo unde pădurarul se afla în patrulare.

"Pădurarul Ocolului Silvic Brodoc - Direcția Silvică Vaslui a fost atacat de aproximativ 20 de membri ai unei grupări specializate în tăierea ilegală de arbori în pădurile de stat și cele private.

Articolul continuă după reclamă

Pădurarul a fost înconjurat vineri seara de membrii grupării infracționale pe raza localității Valea Mare - Negrești, fiind amenințat cu o sabie și lovit în zona capului și a picioarelor, provocându-i numeroase echimoze în zona capului și fracturi multiple la un picior", se arată într-un comunicat de presă al Romsilva.

Pe acelaşi subiect

Pădurarul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Spiridon' din Iaşi şi a primit îngrijiri medicale de specialitate.

Totuşi, medicii au anunţat că bărbatul va fi supus unor intervenţii chirurgicale.

Potrivit Romsilva, agresiune a avut loc la o zi după ce pădurarul, împreună cu doi colegi de muncă şi patru jandarmi, au surprins într-o pădure mai mulţi hoţi care tăiau copaci.

"Acesta este al treilea caz din acest an în care personalul silvic al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva este agresat de către grupări infracționale specializate în tăieri ilegale în păduri de stat sau private, pentru că sunt împiedicate să sustragă ilegal lemn din păduri, alte două cazuri similare fiind înregistrate în județele Caraș - Severin și Suceava. În primele șase luni ale anului au fost înregistrate alte 20 de agresiuni asupra personalului Romsilva, iar în ultimii cinci ani au fost agresați de infractori alți 157 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva", se mai arată în comunicatul Romsilva.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Pădurar din Vaslui, tăiat cu sabia şi bătut de 20 de hoţi de lemne