Antena Meniu Search
x

Video Pagube de un milion de euro după ce un depozit din Târgu Mureş a luat foc. Pompierii se luptă cu flăcările de două zile

Un depozit de 4000 de metri pătraţi plin cu haine, alimente și jucării a luat foc, noaptea trecută, în Târgu Mureş. Flăcările ameninţau clădirile din jur, unde erau depozitate alte materiale inflamabile. Peste 100 de pompieri au încercat să limiteze dezastrul. Intervenţia începută ieri a continuat şi azi pentru a stinge focarele din interior.

de Redactia Observator

la 27.10.2021, 20:25

Vezi și

Incendiul a izbucnit puţin după ora 16.00 pe strada Depozitelor din Târgu Mureş. Din cauza fumului toxic, pompierii nu au putut intra în depozit decât cu aparate de respirat. "S-a produs un fenomen de ardere, probabil flash-over, aşa se numeşte în termeni tehnici, care a dus la incendierea instantanee a întregii clădiri", a declarat Călin Handrea, inspector șef ISU Mureș.

Pierderile se ridică la peste 1.000.000 de euro

Peste 100 de pompieri cu 12 maşini de intervenţie, inclusiv din judeţul vecin, Bistriţa, s-au luptat să limiteze extinderea flăcărilor. "Erau şi butelii de gaz, exista şi alcool, foarte multe spray-uri, materiale combustibile diverse, în cantităţi mari", a declarat Călin Handrea, inspector șef ISU Mureș. La ora izbucnirii incendiului, depozitul era închis, aşa că n-au existat victime. Însă majoritatea proprietarilor celor 100 de standuri nu au asigurare. Pierderile se ridică la peste 1.000.000 de euro.

Calitatea aerului a fost şi ea afectată de fumul toxic. "Depășiri s-au înregistrat începând cu ora 18:00 la pulberi în suspensie. Au crescut de la ora 18:00 ajungând la un maxim de 108 micrograme pe metru cub la ora 23:00. Normalul este de 50", a declarat Dănuț Ștefănescu, director executiv Agenția pentru Protecția Mediului Mureș. Aerul şi-a revenit dimineaţă. Misiunea pompierilor a continuat însă. În interior erau depozitate foarte multe materiale inflamabile care ardeau mocnit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Pagube de un milion de euro după ce un depozit din Târgu Mureş a luat foc. Pompierii se luptă cu flăcările de două zile