Antena Meniu Search
x

Video Pâine cu gândaci și alimente expirate, descoperite de inspectorii ANPC în Giurgiu. Li se dădeau produse periculoase inclusiv copiilor: "Greu de imaginat. Infestare"

Gândaci, produse expirate şi multă mizerie. Asta au descoperit cei de la ANPC în aproape o sută de restaurante, fast food-uri şi brutării din Giurgiu, de unde mâncau zeci de mii de persoane. Jumătate dintre operatorii economici controlaţi au fost închişi temporar până la remedierea problemelor.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 28.08.2022, 19:55

Vezi și

Imagini revoltătoare filmate de inspectorii ANPC într-o brutărie din Giurgiu unde se făcea pâinea livrată în întreg judeţul, dar şi în Bucureşti. Nu e singura fabrică de pâine cu probleme. La o altă brutărie din oraş, dar şi la una din Mihăileşti condiţiile erau aceleaşi.

Inspectorii ANPC au aplicat amenzi în valoare de 1,5 milioane de lei

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: „Cea de-a treia, din Mihăileşti, era inclusiv implicată în programul "Cornul şi laptele". La toate trei, lucrurile depistate sunt greu de imaginat. Infestare cu gândaci şi de produse obţinute în condiţii total improprii.”

Au fost controalte şi mai multe restaurante, dar şi locaţii de tip fast food şi cofetării. În magazine s-au descoperit produse periculoase, destinate copiilor. 89 de operatori economici din Giurgiu au fost verificaţi de inspectorii ANPC. S-au dat 150 de sancţiuni, în valoare de 1,5 milioane de lei. Pentru 19 puncte de lucru, inspectorii anpc au propus închiderea pentru o perioadă de 6 luni, iar alţi 44 de operatori economici şi-au suspendat activitatea până la remedierea problemelor.

Pe acelaşi subiect

Mihai Gabriel, administrator restaurant: “Am fost închis temporar 2 ore până la remedierea care a constant într-o curăţenie repede făcută, pentru ca era deja curat. Nereguli minore, care sunt şi acasă la noi, la fiecare. În casele noastre nu facem în fiecare zi.

Chiar ANPC recunoaşte că operatorii economici din zonă nu au fost controlaţi de multă vreme.

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: “Erau protejate, având în structura acţionariatului persoane în legătură directă cu personalităţile din administraţia publică centrală fie locală.”

În urma controalelor, s-au oprit de la comercializare produse în valoare de peste 190.000 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Pâine cu gândaci și alimente expirate, descoperite de inspectorii ANPC în Giurgiu. Li se dădeau produse periculoase inclusiv copiilor: "Greu de imaginat. Infestare"